Voormalig F1-wereldkampioen vindt Alonso overschat: 'Niet zo goed als sommigen in de pers beweren' Formule 1
Formule 1

Voormalig F1-wereldkampioen vindt Alonso overschat: 'Niet zo goed als sommigen in de pers beweren'

Voormalig F1-wereldkampioen vindt Alonso overschat: 'Niet zo goed als sommigen in de pers beweren'

Fernando Alonso is zonder twijfel een naam die zowel respect als controverse oproept. Recentelijk deelde voormalig wereldkampioen Jody Scheckter zijn kijk op de talentvolle Spanjaard en stelde hij de vraag of Alonso echt zo goed is als sommige media beweren.

Scheckter, die zelf in 1979 wereldkampioen werd, had geen moeite om te erkennen dat Alonso onmiskenbaar een getalenteerde racer is. Hij beschreef hem als ‘een heel goede coureur’. Scheckter plaatste echter wel een kanttekening bij de overdreven lof die sommige media de coureur hebben toegezwaaid. ‘Ik denk niet dat hij zo goed is als sommigen in de pers beweren', vertelt de voormalig wereldkampioen in een interview met Stats Perform.

Wat Scheckter betreft, zijn er enkele aspecten van Alonso's vroege carrière waar hij minder van genoot. Hoewel hij niet in detail trad, leek hij te verwijzen naar bepaalde controversen en rivaliteit die de jonge Alonso omringde. Toch was Scheckter bereid om de lof toe te kennen die Alonso verdient voor zijn prestaties in het huidige seizoen bij het Aston Martin-team. Met zeven podiumplaatsen op zijn naam heeft Alonso duidelijk bewezen dat hij nog steeds op de top van zijn kunnen staat. ‘Nu doet hij het goed, geweldig werk zou ik zelfs zeggen’, prees Scheckter.

Plezier in de sport

De discussie over de kwaliteiten van Alonso brengt ook het belang van plezier in de sport naar voren. Scheckter herinnert zich hoe hij zich in zijn tijd hierover voelde. ‘Ik zei vroeger altijd dat als ik ervan genoot, ik niet genoeg mijn best deed. Het is echter wel zo dat als je ervan geniet, dat je probeert het zo lang mogelijk te blijven doen, dus misschien leg ik mezelf te veel druk op. Ik denk dat het vooral een persoonlijke vraag is voor elke coureur.’

Terwijl het debat over Fernando Alonso's talent voortduurt, blijft hij een prominente figuur in de Formule 1-wereld. Met een derde plaats in het rijderskampioenschap bewijst de Spanjaard dat hij nog vol op mee doet in de topklasse van de autosport. Daarnaast wist Alonso zijn teamgenoot Lance Stroll al twaalf keer te verslaan in de kwalificatie en kwam hij dertien keer als eerste van beide Aston Martin-coureur over de streep.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws