Vettel houdt deur voor terugkeer op een kier: 'Dat zou afhankelijk zijn van de uitdaging' Formule 1
Formule 1

Vettel houdt deur voor terugkeer op een kier: 'Dat zou afhankelijk zijn van de uitdaging'

Vettel houdt deur voor terugkeer op een kier: 'Dat zou afhankelijk zijn van de uitdaging'

Met vier wereldtitels en 53 Grand Prix-overwinningen is Sebastian Vettel een van de succesvolste coureurs uit de geschiedenis van de sport, maar na het afgelopen seizoen hing de Duitser zijn helm aan de wilgen. Gezien zijn leeftijd zijn er nog kansen om een comeback te maken. Daar is de voormalig coureur van onder meer Red Bull Racing nu niet mee bezig, maar hij wil het ook nog niet uitsluiten.

In een interview met Sky Sports F1-commentator Martin Brundle hield Vettel zijn opties veelal open, maar het viel ook Brundle meteen op dat Vettel nog topfit uitzag. 'Ja, dat klopt, maar dat doe ik omdat ik dat wil, niet omdat ik denk aan een comeback. Ik denk dat mijn nek er niet helemaal klaar voor zou zijn, dat kan namelijk niet, maar verder ben ik best fit, zou ik zeggen', beseft de 36-jarige Vettel, die eerder dit seizoen nog in verband werd gebracht met een terugkeer bij Aston Martin, vanwege de breuken van Lance Stroll.

Veel grootheden wisten niet van ophouden

Net als landgenoot Nico Rosberg hield Vettel het op vrij jonge leeftijd voor gezien. De Duitser heeft in juli pas zijn 36e verjaardag gevierd, terwijl Lewis Hamilton een contract heeft getekend tot na zijn veertigste verjaardag, en ook Fernando Alonso is op zijn 42e nog actief. De Spanjaard keerde op zijn 37e de Formule 1 de rug toe, maar keerde in 2021 weer terug. Eerder kwamen ook wereldkampioenen als Michael Schumacher, Alain Prost, Niki Lauda, Nigel Mansell, en Kimi Räikkönen terug, na hun pensioen al aangekondigd te hebben.

Vettel beseft dan ook dat hij nooit nooit moet zeggen. 'Ik kan niet nee zeggen, want je weet het simpelweg niet. Als je het hen had gevraagd, hadden sommigen waarschijnlijk nee gezegd, en anderen dat ze het niet weten, maar ze zijn allemaal teruggekomen, dus ik kan het niet uitsluiten', antwoordt de Heppenheimer. 'Het zou heel erg afhangen van wanneer, en dat is geen eindeloos verhaal, want ik ben nu 36. Het is niet zo dat ik er over tien jaar eens rustig over kan gaan nadenken, dan is het daar te laat voor. Het zou afhankelijk zijn van de uitdaging, maar ik ben er nu niet mee bezig.'

Wat hij dan wel graag wil doen, weet Vettel nog niet precies. 'Ik geniet nu best wel van de uitdaging om uit te vogelen wat ik nu wil doen. Dat is naar mijn mening de grootste uitdaging voor iedere coureur of atleet: wat doe je na je carrière? Je bent dan 30 tot 35, of 40 tot 45, afhankelijk van je sport en discipline, en wat dan? Er is dan nog een groot deel van je leven over, en het leven kan ook zonder dat je de absolute limiet opzoekt in de snelste raceauto's. Er zijn nog steeds veel mooie dingen die je kunt doen, waar je veel plezier uit kunt halen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws