F1-teambazen fel tegen Balance of Performance om Red Bull af te stoppen: 'We willen geen hulp' Formule 1
Formule 1

F1-teambazen fel tegen Balance of Performance om Red Bull af te stoppen: 'We willen geen hulp'

F1-teambazen fel tegen Balance of Performance om Red Bull af te stoppen: 'We willen geen hulp'

De teambazen in de Formule 1 zijn fel tegen een Balance of Performace in de Formule 1. Een Balance of Power zou de dominantie van Red Bull Racing tegen kunnen gaan, waardoor er vooraan weer spannendere gevechten kunnen plaatsvinden. Frédéric Vasseur houdt echter niet van dergelijke 'kunstmatige' ingrepen. Bovendien lijken de teams die Red Bull momenteel proberen bij te houden vooral zelf het gat te willen dichten, zonder de hulp van de FIA.

Het huidige Formule 1-seizoen wordt gedomineerd door Red Bull en Max Verstappen. De Oostenrijkse renstal heeft tot nu toe iedere race van het seizoen weten te winnen en Verstappen verbrak op Monza het record voor meeste Grand Prix-zeges op een rij. Gezien de stabiliteit in de reglementen tot en met 2025, is het niet ondenkbaar dat het voordeel voor de regerend wereldkampioen nog wel even zal voortduren. Er zijn mensen die de dominantie van Red Bull niet goed vinden voor de sport en een Balance of Performance kan een uitweg bieden.

De FIA zou dat naar eigen wens kunnen invullen, aangezien er in andere raceklassen ook gebruik wordt gemaakt van een Balance of Performance. Zo zouden de zwakkere teams een voordeel kunnen krijgen of Red Bull zou benadeeld kunnen worden. Toto Wolff heeft eerder al aangegeven dat hij geen fan zou zijn als het bestuursorgaan van de Formule 1 ingrijpt. De Mercedes-teambaas vindt dat Red Bull haar dominantie heeft verdiend en zou een Balance of Power een 'faillissementsverklaring voor de Formule 1' vinden.

Vasseur en Stella sluiten zich aan bij woorden Wolff

Andere teambazen sluiten zich aan bij de woorden van de Oostenrijker. Vasseur loopt met zijn Ferrari ook tegen de feiten aan, maar ziet niks in een ingreep van de FIA. 'Ik ben geen fan van een Balance of Performance of zoiets kunstmatigs', wordt de Ferrari-teambaas geciteerd door Motorsport.com. 'Dat past niet in het DNA van de Formule 1. Bovendien hebben we de verschillen in de windtunneltijd al, wat ook al een soort Balance of Power is.' Hiermee krijgen de teams die minder presteren een voordeel in het volgende seizoen, omdat deze renstallen meer tijd in de windtunnel hebben ten opzichte van de best presterende teams.

Ook Andrea Stella, de teambaas van McLaren, sluit zich aan bij de woorden van zijn collega's. De Italiaan was voorheen een ingenieur bij het team van Ferrari en weet dus als geen ander hoeveel tijd er in een Formule 1-auto gestoken wordt in de fabriek. Stella wil de achterstand op Red Bull dan ook zelf zien op te lossen. 'We willen geen hulp, we willen het gat dichten door onze eigen inzet. We houden van deze uitdaging en dit is wat we voor de komende jaren willen', aldus de McLaren teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws