Voormalig Formule 1-coureur: 'Deze operatie komt meer ten goede aan Lewis dan aan Ferrari' Formule 1
Formule 1

Voormalig Formule 1-coureur: 'Deze operatie komt meer ten goede aan Lewis dan aan Ferrari'

Voormalig Formule 1-coureur: 'Deze operatie komt meer ten goede aan Lewis dan aan Ferrari'

Volgens voormalig Formule 1-coureur Jarno Trulli komt de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari meer ten goede aan de zevenvoudig wereldkampioen dan aan de Italiaanse renstal. Daarnaast zal Hamilton de strijd aangaan met Charles Leclerc, nadat hij al te maken kreeg met George Russell. Naar het idee van Trulli is de komst van Hamilton wel een bonus voor Leclerc, die in 2025 veel kan bewijzen.

Terwijl het 2024-seizoen nog niet eens is begonnen wordt er al druk gepraat over het jaar erop. De aankondiging van Hamiltons overstap naar het team uit Maranello zorgde direct voor speculaties over wat er in 2025 allemaal kan gaan gebeuren en waarom Hamilton Mercedes achter zich gaat laten. 'Hamilton realiseert een droom op veertigjarige leeftijd: hij zal voor Ferrari racen', zegt Trulli, geciteerd door La Repubblica. De Italiaan heeft meerdere jaren tegen Hamilton geracet.

'Maranello heeft andere prioriteiten: het winnen van titels', gaat de voormalig Formule 1-coureur verder. 'Voor mij komt deze operatie meer ten goede aan Lewis dan aan Ferrari', is Trulli van mening. Hamilton wordt in 2025 teamgenoot van Leclerc nadat hij al te maken heeft gehad met een ander talent uit het einde van het millennium, namelijk Russell. 'Wat betekent de komst van Hamilton voor Leclerc? Het is een bonus. In de Formule 1 moet je jezelf bewijzen: je wint races of je hebt een sterke teamgenoot en je wint het gevecht met hem.'

Als Hamilton Leclerc verslaat betekent dat 'Leclerc niet het fenomeen is dat we dachten dat hij was'

Velen beargumenteren dat Ferrari om Leclerc draait. Teambaas Frédéric Vasseur en de Monegask hebben een goede band en Leclerc gaat inmiddels al zijn zesde seizoen als Ferrari-coureur in. Vasseur en Hamilton kennen elkaar echter ook heel goed, en hun vriendschap kan best wel eens een rol hebben gespeeld tijdens de gesprekken. Voor Trulli is het in ieder geval duidelijk wat er gebeurt als Hamilton beter rijdt dan Leclerc. 'Als Hamilton sneller gaat dan Leclerc, betekent dit voor iedereen dat Charles niet het fenomeen is dat we dachten dat hij was.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws