Update | Andretti: 'FOM-uitnodiging kwam in spambox terecht' Formule 1
Formule 1

Update | Andretti: 'FOM-uitnodiging kwam in spambox terecht'

Update | Andretti: 'FOM-uitnodiging kwam in spambox terecht'

Andretti-Cadillac is vrijdag in een nieuw statement met een uitgebreidere reactie gekomen op de afwijzing van Formula One Management om het elfde team in de Formule 1 te worden. Het team van Michael Andretti laat daarin weten dat het zich op twee punten niet kan vinden in het oordeel van FOM. In een tweede statement licht Andretti deze punten toe.

Eerder deze week werd bekend dat Andretti-Cadillac in ieder geval tot 2028 niet op de F1-grid zal staan. Het Amerikaanse team liet in een eerste reactie weten teleurgesteld te zijn in de beslissing van FOM, maar Andretti voelde zich geroepen om vrijdagavond een nieuw statement naar buiten te brengen. Daarin komt de renstal met een uitgebreidere reactie op de afwijzing.

FOM wees de aanvraag om meerdere redenen af, maar met twee van deze argumenten is Andretti het niet eens. Ten eerste klopt het genoemde moment waarop het team wil toetreden niet. 'Toen Andretti-Cadillac bijna een jaar geleden het proces bij de FIA begon om de interesse kenbaar te maken, was 2025 volgens de procedure nog het gewenste jaar om in te stappen. De FIA heeft onze aanvraag goedgekeurd, zonder daarbij te vermelden of het om 2025 of 2026 zou gaan. Andretti-Cadillac werkt nu al maanden aan het doel om in 2026 mee te doen. Dat 2025 nog op de aanvraag staat, komt vooral doordat het proces zo lang duurt.'

Andretti zou gesprek met FOM niet afwijzen

In het statement van de Formule 1 viel verder te lezen dat Andretti de kans op een gesprek over de ideeën aan zich voorbij had laten gaan. Ook dat klopt volgens het Amerikaanse team niet helemaal. 'We wisten niet dat het aanbod voor een meeting was verlengd en zouden nooit een gesprek met Formula One Management afslaan. Een persoonlijk gesprek over de commerciële zaken blijft voor ons heel erg belangrijk. We willen zeer graag gebruikmaken van de mogelijkheid om met Formula One Management te spreken en we hebben onze interesse ook al kenbaar gemaakt', zo valt in het statement van Andretti te lezen.

Update 12:36u (03/02) | Andretti: 'FOM-uitnodiging kwam in spambox terecht' 

De FOM liet op vrijdag 2 februari weten dat Andretti was uitgenodigd voor een gesprek betreffende de beslissing of het het elfde team op de grid kon worden, maar dat de Amerikaanse renstal niets van zich had laten horen. Een IT-medewerker van het team vond de email in een bijzondere folder.

Op 1 februari maakte de FOM bekend dat ze hebben besloten om Andretti niet toe te laten tot de Formule 1. Mario Andretti liet via zijn officiële kanalen weten dat hij er kapot van was. De Amerikaanse renstal was het er niet mee eens en kwam op 2 februari met een statement. Volgens de FOM had Andretti niet gereageerd op het verzoek om bijeen te komen, maar dat was helemaal niet de waarheid.

'De mail was in de spambox beland', legt Andretti uit tegenover de Britse media. 'Daarom wisten we niets van het aanbod om in gesprek te gaan. De bijeenkomst met de FOM zouden wij absoluut niet afwijzen.' Een IT-medewerker van Andretti zou de mail met de uitnodiging van de FOM dus in de spambox hebben opgeduikeld. De reactie van de FOM hierop is nog niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws