Windsor fileert Mercedes voor matige periode na 2021: 'Lewis heeft daar twee jaren verspild' Formule 1
Formule 1

Windsor fileert Mercedes voor matige periode na 2021: 'Lewis heeft daar twee jaren verspild'

Windsor fileert Mercedes voor matige periode na 2021: 'Lewis heeft daar twee jaren verspild'

Peter Windsor is verbaasd dat Lewis Hamilton de overstap naar Ferrari nog niet eerder heeft gemaakt nadat hij 'twee seizoenen heeft verspild bij Mercedes'. Naar het idee van de Britse journalist heeft de Duitse renstal niet hard genoeg gevochten om de titel na 2021 weer terug te brengen naar Brackley. Windsor is in ieder geval enthousiast over de zet van Hamilton.

Het verhaal van het 2021-seizoen is inmiddels wel bekend. Hamilton verloor de 2021-titel, Verstappen won in Abu Dhabi. Daarna kreeg Mercedes het niet meer voor elkaar om terug te keren naar het winnen van kampioenschappen. Slechts één zege in 2022 markeerde het hoogtepunt van dat jaar. 'Ik denk niet dat Mercedes er hard genoeg voor heeft gevochten na 2021', zegt Windsor in zijn live chat op zijn YouTube-kanaal. 'Vanaf dat moment heb ik gedacht dat Lewis daar weg moest. Ik denk dat dit een fantastische move is voor hem, en het is jammer dat hij het niet eerder heeft gedaan. Hij heeft twee jaren verspild bij Mercedes.'

Windsor is onder de indruk van hoe de zevenvoudig wereldkampioen heeft gereden na die grote teleurstelling. De Brit zag hoe zijn landgenoot bleef pushen en tegen zijn snelle teamgenoot George Russell heeft gestreden. 'Natuurlijk ben ik heel enthousiast voor hem, ik denk dat hij wat meer ademruimte heeft en een ander einde van zijn carrière aan de horizon ziet', zegt Windsor. Een paar maanden terug verkondigde Hamilton echter nog dat het verhaal van hem en Mercedes nog niet ten einde was gekomen. Wat is er in die tijd dan veranderd? 'Het kan te maken hebben met vertrouwen', kaart Windsor aan. 'Ik denk niet dat iemand bij Mercedes weet hoe het dit jaar met de auto zal gaan.'

Tekst gaat verder onder de foto.

lewis hamilton mercedes abudhabi
De W13 en de W14 lagen regelmatig dwars, en nu is het de vraag of de W15 wel een racewinnende auto is. (Foto: Mercedes AMG F1)

Hoe dan ook neemt Hamilton een groot risico, weet ook Windsor. De auto van Mercedes kan dit jaar heel goed zijn, en die van Ferrari in 2025 heel slecht. De Brit denkt echter wel dat deze overstap noodzakelijk was voor de 39-jarige. 'Voor een team met zoveel geld en zulke coureurs is het onacceptabel om twee jaar lang niets te winnen. En de auto presteert ook nog eens middelmatig, en dat is heel vreemd.' Ondanks de middelmatige prestaties lukte het Mercedes wel om vorig jaar tweede te worden in het constructeurskampioenschap. Ferrari kwam echter heel dichtbij in de slotfase van het 2023-seizoen.

Had Hamilton die deal niet getekend als Bottas nog zijn teamgenoot was?

Aangezien Hamilton al voor het begin van het 2024-seizoen heeft aangekondigd het team aan het einde van het jaar te gaan verlaten, verschuift de rol van de teamleider mogelijk naar de andere kant van de garage. Russell gaat beginnen aan zijn derde seizoen in de Mercedes-bolide en heeft Hamilton wat tegengas kunnen bieden, iets wat voormalig teamgenoot Valtteri Bottas amper kon. 'Was het vervangen van Bottas door George een trigger, misschien?' vraagt Windsor zich af.

'Zoals ik al vaker heb gezegd ben ik sowieso verrast dat Lewis nog racet na 2021, vooral gezien wat er mis is gegaan met Mercedes en de spanningen met George.' Nu er een stoeltje vrijkomt bij Mercedes wordt er druk gespeculeerd of Bottas ook een optie is. 'Bottas zit nu bij Sauber natuurlijk, maar de vraag is of hij deel gaat uitmaken van het Audi-pakket. Je zou denken dat Carlos Sainz in één van die auto's zal zitten, en dan misschien Valtteri in de andere auto, misschien Théo Pourchaire.'

F1Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur! Heb jij interesse? Klik dan hier voor meer informatie. Niet geschoten is altijd mis!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws