Voorspelt Vasseur een titelstrijd met Verstappen? 'Leclerc zal een enorme stap zetten' Formule 1
Formule 1

Voorspelt Vasseur een titelstrijd met Verstappen? 'Leclerc zal een enorme stap zetten'

Voorspelt Vasseur een titelstrijd met Verstappen? 'Leclerc zal een enorme stap zetten'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur denkt dat de overwinning in Monaco op het juiste moment kwam voor Charles Leclerc. De Monegask had in voorgaande edities van de Grand Prix van Monaco geen geluk, maar dit jaar was het eindelijk zover: hij won voor de eerste keer op zijn thuiscircuit. Vasseur spreekt van een nieuwe ster aan de hemel.

Een uitvalbeurt, schade, strategische missers, elk jaar gebeurde er wel wat met Leclerc in Monaco. In 2024 ging het echter formidabel. De Ferrari-coureur blonk tijdens de trainingssessies al uit, wist de poleposition te pakken op zaterdag en maakte het af op zondag. Het was een emotioneel weekend voor de Monegask, maar ook eentje waarin Ferrari kon laten zien dat al het harde werk achter de schermen begint samen te komen. De 26-jarige wilde echter nog niet te hard van stapel lopen, hij verwacht dat Red Bull Racing een comeback zal maken zodra de Formule 1 neerstrijkt op wat meer neutrale banen, zoals Barcelona. Wat zijn echter de directe de gevolgen van de zege in Monaco?

'Jullie moeten echt stoppen met elk jaar te vragen wat er volgend jaar of volgende week gebeurt, dat is nu voorbij!' zegt Vasseur tegen Sky Sports, met een knipoog. 'Hij had jarenlang deze last op zijn schouders, om een race in Monaco te winnen. Soms maakte hij kleine fouten, dan had hij weer pech. Ongetwijfeld stond hij daardoor een beetje onder druk.' Volgens Vasseur gaat het echter niet alleen om Monaco, maar ook om de boost die Leclercs zelfvertrouwen heeft gekregen door de zege in het prinsdom. De knoop zou doorgehakt zijn, vooral mentaal, waardoor Vasseur verwacht dat Leclerc met een bevrijd gevoel zal rijden.

Vernieuwde versie van Leclerc vanaf nu?

Aan het begin van het seizoen werd Leclerc geconfronteerd met de prestaties van teamgenoot Carlos Sainz. Die belandde in de eerste race op het podium, en was the man of the moment toen hij in Australië won, amper twee weken na een operatie aan een blindedarmontsteking. Ook in Japan deed Sainz het goed. Leclerc wist het tij in China te keren. 'Charles zal hierdoor (de zege in Monaco, red.) een stap vooruit zetten, dat is zeker', vervolgt de Fransman. Volgens Vasseur wint een coureur na zo'n thuiszege zoveel zelfvertrouwen dat de obstakels in de toekomst makkelijker te overbruggen zijn.

'Als je twijfelt aan jezelf, dan is dat anders', zegt de Ferrari-teambaas. 'Daarom zal hij een grote stap vooruit zetten.' Voor Leclerc was het zijn zesde zege sinds zijn debuut in de Formule 1 in 2018. Max Verstappen kende een minder weekend, waardoor Leclerc behoorlijk kon inlopen betreffende het klassement. Van het titel-virus is er echter nog geen sprake, aangezien het seizoen nog zestien races lang is. Volgende week nemen Ferrari, McLaren en Red Bull Racing het weer tegen elkaar op in Canada, op het Circuit Gilles Villeneuve.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws