Vowles verheugd door progressie W13: 'Een auto waarmee we kunnen strijden voor de titel' Formule 1
Formule 1

Vowles verheugd door progressie W13: 'Een auto waarmee we kunnen strijden voor de titel'

Vowles verheugd door progressie W13: 'Een auto waarmee we kunnen strijden voor de titel'

James Vowles, hoofdstrateeg bij het team van Mercedes, ziet dat Mercedes progressie heeft geboekt richting de Grand Prix van Spanje. Desalniettemin wil de Brit nog niet op de zaken vooruitlopen. De hoofdstrateeg zag dat de W13 sterk was op een circuit waar Mercedes in de afgelopen seizoen vaak heel erg goed presteerde.

In de eerste vijf Grands Prix van het seizoen was het voor Mercedes lastig om data te correleren. In Barcelona was de auto eindelijk voorspelbaar. 'We hebben één race gehad van de zes waarin de auto zich goed gedroeg', zegt Vowles in de Race Debrief-video van Mercedes. 'We hadden eindelijk een auto die zich gedroeg als een normale raceauto. We konden spelen met de afstelling en de bolide reageerde op een voorspelbare manier. Dat konden we niet zeggen over de auto die we de eerste vijf races hadden.'

De W13 leek in Spanje niet zo erg te stuiteren als de voorgaande raceweekenden. Toch houdt Vowles een slag om de arm. 'We moeten onze verwachtingen enigszins temperen. We waren goed op één baan en het was ook nog eens een baan waar onze auto de laatste jaren ook goed op was. Het zou verkeerd zijn als we zouden zeggen dat het porpoising nu weg is. Ik kan wel zeggen dat we een stap hebben gezet. We begrijpen de auto beter en daar kunnen we op voortborduren. We hebben nu een auto waarmee we kunnen strijden voor de titel.'

Vowles zag Russell uitstekend verdedigen

George Russell eindigde dit weekend voor de tweede keer dit seizoen op het podium. De coureur kende een gevecht met Max Verstappen, waarin hij de regerend wereldkampioen lang achter hem liet. 'De verdedigende acties van George waren heel erg goed. Niet alleen tijdens het aanremmen voor de bochten, maar ook hoe hij zijn auto positioneerde. Je zag dat Verstappen soms een aanval kon plaatsen voor bocht 1, maar George hield hem heel goed achter zich. Aan de ene kant reed Russell geweldig, maar we hadden ook wat geluk dat Verstappen een kapotte DRS had', concludeert Vowles.

Vowles over GP Spanje

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws