Pérez kijkt uit naar 'intense' zaterdag in Monaco: '99 procent van je resultaat haal je daar' Formule 1
Formule 1

Pérez kijkt uit naar 'intense' zaterdag in Monaco: '99 procent van je resultaat haal je daar'

Pérez kijkt uit naar 'intense' zaterdag in Monaco: '99 procent van je resultaat haal je daar'

Sergio Pérez hoopt dat Red Bull Racing het momentum kan vasthouden tijdens de Grand Prix van Monaco. Aankomend weekend staat de race in het prinsendom op het programma en Red Bull gaat daar met een goed gevoel naartoe. Pérez kijkt uit naar de Grand Prix, en hij weet dat vooral de zaterdag cruciaal zal zijn voor hem en Max Verstappen.

De race in Monaco trekt ieder jaar weer heel veel bekijks. De races op het krappe stratencircuit worden niet gekenmerkt door de vele inhaalacties, maar voor de coureurs is het altijd een bijzondere uitdaging. 'Monaco is één van de meest speciale weekenden van het seizoen en dan met name de Q3 op zaterdag', zegt Pérez in de preview van Red Bull. 'De kwalificatie zal daar heel intens worden, omdat je al weet dat 99 procent van je resultaat daar wordt behaald.'

Sommige fans willen dat de Grand Prix van Monaco op een bepaalde manier aangepast zal worden. Waar coureurs het een fantastische baan vinden om op te rijden, vinden de fans de races vaak saai. Pérez is, net als de meeste rijders, wel een groot fan van de lay-out van het circuit. 'Ik houd van het circuit daar. Het is gewoon geweldig. Je kan je geen fouten permitteren in Monaco, want als je dat doet, is het normaal gesproken erg kostbaar.'

Red Bull met momentum

Red Bull wist tijdens de Grand Prix van Spanje voor de tweede keer dit seizoen een één-twee te behalen. Pérez had het gevoel dat hij de race had kunnen winnen, maar hij moest zijn eerste positie uiteindelijk opgeven aan Verstappen. Desondanks is de Mexicaan blij met de vorm van de Oostenrijkse renstal. 'We hebben als team nu een ongelooflijk momentum en we blijven maar pushen. Ik ben benieuwd hoe de auto presteert op het circuit van Monaco', besluit de tweevoudig racewinnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws