Wanhoop bij Leclerc: 'Liggen elke ronde een seconde achter op het tempo van Red Bull' Formule 1
Formule 1

Wanhoop bij Leclerc: 'Liggen elke ronde een seconde achter op het tempo van Red Bull'

Wanhoop bij Leclerc: 'Liggen elke ronde een seconde achter op het tempo van Red Bull'

De teleurstelling bij Charles Leclerc na de Grand Prix van Bahrein is groot. De coureur van Ferrari leek een flink aantal punten te kunnen scoren tijdens de race, maar hij moest vroegtijdig zijn bolide aan de kant zetten vanwege een technisch probleem. De achterstand op het team van Red Bull Racing was in de race al evident, maar nu is de achterstand ook al groot in het klassement. Leclerc wil er ook niet op rekenen dat het in de komende race anders zal zijn.

Bij Ferrari is de moed na de eerste race al flink in de schoenen gezonken. 'Ik kan niet zeggen dat het goed voelt', wordt Leclerc geciteerd door de BBC. 'Het is onmogelijk om naar de positieve kanten te kijken op een dag als deze wanneer je de race niet afmaakt.' De voorzorgsmaatregelen die Ferrari nam, door motoronderdelen alvast te wisselen, pakten dus niet goed uit. 'Natuurlijk was er behoorlijk wat werk aan de winkel. We moeten blijven werken, want de eerste race en het eerste betrouwbaarheidsprobleem, dat is niet goed.'

Leclerc lag gedurende de race op koers voor een podium. De jacht op Max Verstappen moest al vroeg gestaakt worden en ook Sergio Pérez bleek uiteindelijk te snel te zijn voor de Monegask. 'Red Bull lijkt iets heel groots te hebben gevonden tijdens de racedag. Qua kwalificatietempo zijn ze eigenlijk behoorlijk vergelijkbaar met ons, dus we slaagden er tenminste in om de rondetijd eruit te halen. Maar dan komen we bij de race en we liggen elke ronde een seconde achter op het tempo, wat enorm is.'

Leclerc: 'Kunnen niet rekenen op een ander beeld in Jeddah'

Toch wil de Scuderia nog niet opgeven. De Grand Prix van Bahrein is immers pas de eerste race van het seizoen. Over twee weken staat de race in Jeddah op het programma en de concurrentie hoopt aansluiting te vinden. 'Bahrein is ook een heel specifiek circuit, dus ik hoop dat het beeld een beetje kan veranderen voor de volgende race.' Desondanks kijkt Leclerc niet alleen met optimisme naar de Grand Prix van Saoedi-Arabië. 'We kunnen niet rekenen op een ander beeld', aldus de meervoudig racewinnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws