Verstappen verlaagt verwachtingen: 'In Jeddah iedereen dichter bij elkaar qua racetempo' Formule 1
Formule 1

Verstappen verlaagt verwachtingen: 'In Jeddah iedereen dichter bij elkaar qua racetempo'

Verstappen verlaagt verwachtingen: 'In Jeddah iedereen dichter bij elkaar qua racetempo'

Max Verstappen is blij dat hij eindelijk de openingsrace van het seizoen heeft weten te winnen. De coureur van Red Bull Racing mocht vanaf poleposition starten en wist dit, zonder in gevaar te komen, om te zetten in een zege. De regerend wereldkampioen is blij met de auto en weet dat de Oostenrijkse renstal nu op dezelfde voet verder moet gaat. Toch denkt Verstappen dat een overwinning in de tweede race van het seizoen niet per se gegarandeerd is.

Afgelopen zondag wist Verstappen voor het eerst te winnen in Bahrein. 'Dit is precies waar we van hebben gedroomd en wat we wilden bereiken, dus ja, een geweldige dag voor het hele team', wordt Verstappen geciteerd door Formula1.com. 'Het is geweldig om eindelijk een auto te hebben die vanaf het begin kan winnen.' Het resultaat staat in schier contrast met vorig jaar en hetzelfde geldt voor de auto. 'Het helpt dat de auto niet zo zwaar is, het is nu perfect in orde. We zijn op dit moment erg blij, maar we blijven altijd werken.'

Het werd voor Verstappen uiteindelijk een onbedreigde zege. Bij de start was de Nederlander goed weg en vanaf dat moment kwam de concurrentie geen moment in de buurt. Door kleine problemen hoefde de Red Bull-coureur zich echter niet te vervelen. 'Ik denk ook dat de auto werkte op elke compound die we onder de bolide hebben gezet. Het leek een beetje eenzaam op de baan, maar er waren nog veel dingen om naar te kijken of om af te stellen. Over het algemeen ben ik erg blij om hier te winnen.'

Verstappen gaat niet mee met voorspelling Russell

George Russell kwam al met een onheilspellende voorspelling door te zeggen dat Red Bull elke race kan winnen. Voor Verstappen is het absoluut niet zo zwart-wit. 'Nou, Saoedi-Arabië is een ander circuit dan dit. Je hebt veel meer rechte stukken, snelle bochten en veel minder slijtage. Dus ik denk dat we hier bijzonder goed waren in bandenmanagement, dus ik verwacht dat iedereen dichter bij elkaar zal zijn qua racetempo in Jeddah', geeft de tweevoudig wereldkampioen aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws