Pérez beschuldigt 'iets te agressieve Leclerc': 'Kon na de start niet meedoen voor de overwinning' Formule 1
Formule 1

Pérez beschuldigt 'iets te agressieve Leclerc': 'Kon na de start niet meedoen voor de overwinning'

Pérez beschuldigt 'iets te agressieve Leclerc': 'Kon na de start niet meedoen voor de overwinning'

Sergio Pérez vindt dat hij het maximale eruit heeft gehaald door de tweede plek te pakken na een teleurstellende start van de Grand Prix van Bahrein. De Mexicaan werd in de openingsfase ingehaald door Charles Leclerc, die volgens hem iets te agressief was, maar wist halverwege de race zijn plek weer terug te pakken. Dat heeft hem wel de overwinning gekost, denkt Pérez. Hoe dan ook wist hij zijn resultaten te maximaliseren door vlak achter zijn teamgenoot Max Verstappen te eindigen.

Red Bull Racing wist op de zaterdag van het raceweekend zich de eerste startrij toe te eigenen, waarbij Pérez kwalificeerde op P2. Leclerc pakte de P3, maar verklaarde dat hij dat zelfs wel prettiger vond om vervolgens direct competitief te zijn bij de start van de race. De openingsfase van de Grand Prix van Bahrein verduidelijkte dat, de Monegask wist namelijk de Red Bull-rijder te verschalken. 'De start zorgde ervoor dat ik niet in aanmerking kwam voor de overwinning', zegt Pérez in een persbericht van Red Bull.

'Charles (Leclerc, red.) duwde me, hij was iets te agressief', stelt de 33-jarige vervolgens bij Sky Sports. 'Ik deed mijn best om hem te ontwijken, maar daardoor was mijn eerste stint niet bepaald ideaal. Charles (Leclerc, red.) was erg sterk met zijn nieuwe banden en daarom was het moeilijk om hem snel in te halen', peinst Pérez. 'Maar het ging allemaal om het minimaliseren van de impact daarvan. Tweede worden was het beste wat ik vandaag kon doen.'

Pérez is er zeker van dat hij elke sessie dichterbij gaat komen: 'We hebben een sterk pakket'

Het goede begin van het seizoen is iets wat Pérez in ieder geval blij heeft gemaakt. 'Het is een geweldige start - als we terugkijken op vorig jaar hoe we hier begonnen, is het een mooie comeback als team', verklaart de Mexicaan, die kort terugblikt op de dubbele uitvalbeurt van de Oostenrijkse renstal in Bahrein in 2022. 'Het is een lang seizoen en ik denk dat ik elke sessie dichterbij kom', gaat Pérez verder. 'We hebben heel hard gewerkt tijdens de winter. We hebben een sterk pakket en het was vandaag belangrijk om de auto over de streep te krijgen.' En dat is gelukt. Door het goede resultaat van Red Bull vertrekt de Oostenrijkse formatie als WK-leider uit Bahrein.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws