Watson: 'Als Russell dé man bij Mercedes wordt, denk ik niet dat Lewis blijft hangen' Formule 1
Formule 1

Watson: 'Als Russell dé man bij Mercedes wordt, denk ik niet dat Lewis blijft hangen'

Watson: 'Als Russell dé man bij Mercedes wordt, denk ik niet dat Lewis blijft hangen'

Oud-Formule 1-coureur John Watson snapt waarom het een lastig jaar is voor Mercedes. Ook verklaart hij dat Lewis Hamilton zijn handen vol heeft aan de strijd tegen zijn teamgenoot George Russell. De 24-jarige coureur rijdt voor het eerst een vol seizoen bij de Duitse renstal en hij heeft momenteel een voorsprong van 27 punten op zijn teamgenoot. Behalve de strijd in het kampioenschap is ook het gevecht tussen de Britten een aardige uitdaging voor de zevenvoudig wereldkampioen.

'Ik geloof dat Mercedes in de loop van de resterende races een Grand Prix zal winnen. Of het één Grand Prix is ​​of meer weet ik niet, maar ik voel dat het team de capaciteit heeft', begint Watson bij PlanetF1. Het kan dit seizoen voor het eerst na tien jaar zijn dat het team geen race wint en de Brit weet waarom. 'Eén van de problemen waarmee het team te maken heeft gehad, is dat ze mensen, belangrijke mensen, hebben verloren aan andere teams. Sommigen zijn naar Red Bull Racing gegaan, anderen zijn ergens anders heen gegaan.'

'Daarbovenop zijn ze gegaan voor een bijzonder, zeg maar radicale interpretatie van de regelgeving. Zo zijn ze zwaar getroffen door porpoising en andere zaken', vervolgt Watson. Toch ziet hij de laatste vier Grands Prix nog kansen voor het team. 'Ik geloof dat Mercedes een race zal winnen, hoewel God weet of het Lewis of Russell zal zijn', zegt de vijfvoudig racewinnaar. 'Ik denk dat Hamilton zich er volledig van bewust is dat Russell intern zijn grootste uitdaging is sinds 2016 met Nico Rosberg.

'Een jonge jongen tegen de volwassen man'

Watson gelooft dat Hamilton hét nog steeds heeft. 'Maar hij heeft een handjevol met Russell. En hij moet in staat zijn om te winnen van Russell. Het is de dynamiek van een jongere jongen tegen de volwassen man. Het is door de hele geschiedenis van de autosport heen gebeurd. Dat drijft generaties en generaties voort. Het is aan Lewis om zijn spel te verbeteren en naar mijn mening heeft hij het vermogen en de capaciteit om dat te doen', is de 76-jarige overtuigd.

'Als hij merkt dat hij overweldigd wordt door Russell, dan zou ik vermoeden dat dit het einde zou zijn van Lewis als Formule 1-coureur', stelt Watson. 'Maar als hij in de resterende races hard wordt verslagen door Russell, weet ik niet wat hij zou doen. Ik denk dat het heel moeilijk zou zijn om in die context weg te lopen. Maar als Russell dé man bij Mercedes wordt, denk ik niet dat Lewis zal blijven hangen', eindigt Watson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws