Webber: 'Als je Verstappen op verse banden achter je hebt, is dat een ware uitdaging' Formule 1
Formule 1

Webber: 'Als je Verstappen op verse banden achter je hebt, is dat een ware uitdaging'

Webber: 'Als je Verstappen op verse banden achter je hebt, is dat een ware uitdaging'

Mark Webber denkt niet dat Lewis Hamilton al over het verlies van de 2021-titel is. De mentale tik die de Engelsman te verduren gekregen heeft, daar herstel je in een paar maanden niet van. Webber kan zich goed vinden in het feit dat Hamilton zich bestolen voelt, en weet dat het nagenoeg onmogelijk is om Max Verstappen achter je te houden wanneer hij een bandenvoordeel heeft.

'Het is lastig. Ik denk dat we een tussenjaartje nodig hebben, en de coureurs ook. Er zijn wonden die nog moeten helen', zo opent de Australiër als hem door Wide World of Sports gevraagd wordt naar de conclusie van de titelstrijd van afgelopen jaar. Hij denkt dat de pijn bij Hamilton nog niet weg is, al heeft hij zich teruggetrokken en is hij een tijdje tot zichzelf gekomen.

Zo'n hevige titelstrijd als we gezien hebben in 2021 zit er in het aankomende seizoen, mits voor beiden het materiaal meezit, weer in. Het duurt dus nog wel even voordat Verstappen en Hamilton op het punt zijn dat ze de strijdbijl kunnen begraven. 'Na hun carrières zou het eventueel kunnen dat ze een glas rode wijn drinken. Maar nu ze het nog tegen elkaar opnemen op het circuit zullen ze grote rivalen blijven. Dat zien we in de sport graag.'

Webber begrijpt teleurstelling Hamilton

Hamilton verloor op de laatste meters van het 2021-seizoen de titel aan concurrent Verstappen. Dat dat verlies zwaar viel, daar heeft de voormalige Red Bull Racing-coureur alle begrijp voor. 'Het einde van het vorige seizoen was mentaal erg zwaar. Hij lag 99 procent van die race aan de leiding. Om het dan zo te verliezen, dat is lastig te verwerken, wie je ook bent', benadrukt hij. Zelfs als je al zeven titels hebt dan doet zo'n verlies nog steeds pijn.

'Hij heeft het gevoel dat die titel hem op het laatste moment bestolen is omdat hij geen weerstand kon bieden, en hij er verder niets aan kon doen. Dit lag volledig buiten zijn macht', weet Webber. Dat maakt het dan ook zo zuur, het feit dat Hamilton zich machteloos voelde. In de laatste wedstrijden van 2021 wist hij Verstappen nog bij te halen, maar alle moeite bleek uiteindelijk tevergeefs.

Zodra de safety car naar binnen reed, wist Webber dat het voor Hamilton eigenlijk al wel gedaan was. Het bandenvoordeel lag bij Verstappen, en in de F1 weten ze dat Verstappen een kans altijd zal grijpen wanneer deze zich voordoet: 'Als je Verstappen op verse banden achter je hebt, is dat een ware uitdaging.' Hamilton probeerde zijn verloren eerste plek nog terug te winnen na ingehaald te zijn, maar het mocht niet baten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws