Waarom een gokje op een F1-titel voor George Russell lang geen gek idee is Formule 1
Formule 1

Waarom een gokje op een F1-titel voor George Russell lang geen gek idee is

Waarom een gokje op een F1-titel voor George Russell lang geen gek idee is

Advertorial - George Russell maakt in 2022 de overstap naar Mercedes. Houdt het Formule 1-team haar vorm van de afgelopen jaren vast dan betekent dat dat de jonge Brit voor het eerst in aanmerking komt voor de wereldtitel van de F1. Weet hij zijn ervaren landgenoot af te troeven? Dan staat daar een relatief hoge odd van 6.50 tegenover. Zeker een gokje waard, dus!

Russell komt terecht in een team dat in principe gedirigeerd wordt door teamgenoot Lewis. De routinier heeft al jaren de touwtjes in handen en 2022 zal hier vermoedelijk geen uitzondering in zijn. Maar verkijk je niet op zijn nieuwe teamgenoot! Resultaten uit het verleden en die ene race in Sakhir dat hij in Hamiltons auto plaatsnam, doen vermoeden dat een titel voor Russell lang zo'n gekke gok niet is.

Russell in de juniorenklassen en in Bahrein

Russell schoot werkelijk waar door de juniorenklassen van de autosport, en heeft alles gewonnen wat er maar te winnen viel. Tussen 2008 en 2012 wist hij tien nationale en internationale kartklassen te winnen, terwijl hij in de Formule 4, zijn eerste jaar in de eenzitters, meteen de titel pakte. In 2017 veroverde hij de Formule 3-titel, een jaar later verzilverde hij de Formule 2-titel. Russell was in de junioren zijn collega's te slim af.

Geen wonder dat Mercedes hem in 2020 naar voren schoof als vervanger van Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen liep het coronavirus op en moest een race missen. Russell stapte in en deed de monden openvallen. Op het ingekorte circuit van Bahrein had Russell in essentie twee keer zijn eerste race voor de Duitse renstal moeten winnen, maar mislukte pitstops gooiden roet in het eten. Het werd een negende plaats, maar de toon was gezet: Russell maakte korte metten met Valtteri Bottas, Hamiltons toenmalige teamgenoot.

Russell bleek dus sneller dan de Fin, en die kan Hamilton op een goede dag al bijhouden. Een exacte vergelijking tussen Russell en Hamilton biedt het natuurlijk niet, maar alle pijlen lijken erop te wijzen dat Hamilton het beslist niet makkelijk gaat krijgen tegen zijn nieuwe teamgenoot. Een odd van 6.50 voor Russell is dan ook aan de hoge kant. Toch vertrouwen in Hamilton? Als hij zijn achtste wereldtitel binnensleept in 2022 is dat een odd van 2.25 waard.

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws