Weerupdate GP Turkije: kans op regen tijdens de race, wel minder wind Formule 1
Formule 1

Weerupdate GP Turkije: kans op regen tijdens de race, wel minder wind

Weerupdate GP Turkije: kans op regen tijdens de race, wel minder wind

Er bestaat nog altijd een kans dat er tijdens de Grand Prix van Turkije een regenbui kan vallen op het circuit in Istanboel. Weerstations voorspellen een relatief kleine kans op neerslag voor zondagmiddag, maar sluiten dat zeker niet uit. Daarnaast is de wind ten opzichte van vrijdag en zaterdag gaan liggen.

De meeste weerstations, waaronder AccuWeather, voorspellen dat de kans op een regenbui tijdens de race in Turkije zo'n 25% is. Daarmee blijft er een kans op een regenrace, al is de kans groter dat het droog blijft boven het Intercity Park. Wel heeft het zondagochtend nog geregend, waardoor de baan momenteel aan het opdrogen is. Mocht het circuit niet op tijd droog genoeg zijn, moeten de coureurs alsnog op de intermediate band starten.

Geen harde windstoten meer

Een voordeel voor de Formule 1-coureurs zondagmiddag is dat de windkracht beduidend lager ligt dan op vrijdag en zaterdag. Door de relatief sterke wind van zondag hadden coureurs op de baan vaak last van onbalans in de auto, maar de coureurs hoeven tijdens de race dus niet bang te zijn voor onverwachte windstoten.

De race zal zondagmiddag om 14:00 uur Nederlandse tijd beginnen. Max Verstappen zal vanaf de tweede plek beginnen achter Valtteri Bottas, die poleposition pakte. Ondanks dat Lewis Hamilton de snelste tijd liet noteren in de kwalificatie, start hij vanaf de elfde plek vanwege een motorwissel.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws