Williams kaapt overal personeel weg: meerdere medewerkers van Ferrari en Mercedes, vier van Red Bull Formule 1
Formule 1

Williams kaapt overal personeel weg: meerdere medewerkers van Ferrari en Mercedes, vier van Red Bull

Williams kaapt overal personeel weg: meerdere medewerkers van Ferrari en Mercedes, vier van Red Bull

Williams maakt op de mediadag van de Grand Prix van Oostenrijk bekend dat ze het technische team aanvullen met meerdere talenten van meerdere teams op de grid. Onder andere chief designer Steve Winstanley van Red Bull Racing zal verkassen naar Grove om de Britse renstal te versterken. De technische aanwinsten moeten Williams vooruithelpen en zelfs transformeren.

Williams heeft aangekondigd dat het een groot aantal senior technische medewerkers uit de Formule 1 van rivaliserende teams heeft aangetrokken, waaronder Matt Harman, voormalig technisch directeur van Alpine. De vijf belangrijkste aanstellingen maken deel uit van een groep van 26 nieuwe ingenieurs die Williams heeft aangenomen tijdens een grote wervingscampagne die het team onlangs heeft uitgevoerd, met een bijzondere nadruk op het versterken van aerodynamica- en ontwerpafdelingen. Chief technical officer Pat Fry zal het team leiding geven.

Harman nam ontslag bij Alpine aan het begin van het 2024-seizoen, op het moment dat werd onthuld dat de Alpine de langzaamste auto op de grid was. Hij zal nu de design director worden van Williams en sluit na de zomerstop aan. Vanaf de Grand Prix van Nederland is Harman dan dus werkzaam voor Williams. De andere vier belangrijkste technische aanstellingen zijn de voormalige head of performance analytics bij Ferrari, Fabrice Moncade, voormalig hoofd-aerodynamicus van Haas, Juan Molina, de chief designer (composites and structures) van Red Bull, Steve Winstanley, en voormalig head of performance bij Alpine, Richard Frith.

Nieuw team moet Williams 'transformeren'

'Williams is zeer verheugd om de aanstelling aan te kondigen van vijf zeer ervaren medewerkers, terwijl we het team blijven versterken en transformeren in de zoektocht naar succes', luidt het persbericht van de Britse renstal. 'De uitzonderlijke nieuwe aanwinsten hebben gewerkt aan auto's en aandrijflijnen die twaalf constructeurstitels en dertien coureurstitels hebben behaald, en samen meer dan 102 jaar ervaring in de sport hebben. Zij voegen zich bij de kampioenschapswinnende achtergrond van teambaas James Vowles en technisch directeur Pat Fry', aldus de renstal uit Grove.

Williams verklaard dat het vijf van de 26 aanwinsten zijn van andere teams die naar Williams komen gedurende het jaar. 'Daarbij zitten meerdere werknemers van Mercedes en Ferrari, vier van Red Bull en tien van Alpine. Steve Winstanley is aangesteld als hoofd-ingenieur, afdeling composites and structures, om leiding te geven en het structures department te transformeren. Hij brengt 22 jaar ervaring met zich mee, waaronder veertien jaar bij Red Bull.'

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws