Pérez belooft beterschap: 'Er is licht aan het einde van de tunnel' Formule 1
Formule 1

Pérez belooft beterschap: 'Er is licht aan het einde van de tunnel'

Pérez belooft beterschap: 'Er is licht aan het einde van de tunnel'

Sergio Pérez denkt te weten waarom hij zulke tegenvallende prestaties heeft geleverd tijdens de voorgaande paar raceweekenden. De Mexicaan hoopt dit gauw te kunnen oplossen om weer mee te kunnen doen voor het podium. De 34-jarige staat er in ieder geval optimistisch in, maar weet ook dat het weekend op het thuiscircuit van Red Bull Racing belangrijk zal zijn.

Pérez heeft in de afgelopen paar Grands Prix maar een handjevol punten kunnen scoren. Vanaf de Grand Prix van Emilia-Romagna gaat het al niet helemaal lekker. De Mexicaan worstelt met de RB20, terwijl teamgenoot Max Verstappen alles op alles zet om het maximale uit de auto te krijgen. De prestaties van Pérez vallen de laatste tijd tegen. In Monaco en in Canada viel hij uit, en in Spanje wist hij slechts als achtste over de streep te komen. Dat ook nog eens vlak na het moment waarop Red Bull aankondigde nog twee jaar door te gaan met de coureur uit Guadalajara.

Teambaas Christian Horner verklaarde dat Red Bull voor stabiliteit en continuïteit ging, en daarom besloot om Pérez naast Verstappen te laten zitten, in de plaats van een 'nieuwe' coureur naast hem te zetten. De druk op Verstappen laag houden leek daarbij ook het doel te zijn. Onbewust is die druk op Verstappens schouders hoger geworden, aangezien de drievoudig wereldkampioen de laatste paar races de enige was die het team vooruithielp in het klassement en de punten moest scoren die er nodig waren. Men vraagt zich af wanneer Pérez zijn snelheid weer terugvindt.

De Mexicaan zelf lijkt in ieder geval wel te weten wat er aan de hand is. 'De balans op de softbanden is niet helemaal het', verklaart hij tegenover Motorsport.com. 'Het probleem dat ik op dit moment heb, is dat ik op de softs niet de juiste balans van de auto kan vinden voor alle snelheden. Daarbij zijn de langzame en medium snelle bochten vooral een probleem voor me', legt Pérez uit. In Spanje was dat ook te zien. Daardoor verloor Pérez veel tijd in de bochtige sectoren van het Circuit de Barcelona-Catalunya, terwijl Verstappen wel uit kon blinken. Het leverde hem een achtste tijd op, en met de gridstraf van Canada moest hij weer buiten de top tien starten.

Spanje vormde een goede leer voor de volgende keer

'We voerden een aantal aanpassingen door die behoorlijk agressief waren (in Spanje, red.)', gaat de Mexicaan verder. 'Ik denk niet dat ze hebben gewerkt, dus daar moeten we naar kijken. Tussen de eerste vrije training en de tweede vrije training hebben we de auto grondig aangepakt, misschien zelfs nog wel meer dan tijdens de testdagen voorafgaand aan het seizoen. We hebben nog nooit eerder zoveel dingen veranderd betreffende de afstellingen', onthult Pérez.

Daarbij ging het experimenteren wellicht iets te ver. 'We waren wel wanhopig bezig met zoeken naar een balans. We moeten alles grondig onder de loep nemen, maar er is licht aan het einde van de tunnel', aldus de Red Bull-coureur. Wat er in Spanje is gebeurd, neemt Pérez mee naar Oostenrijk. 'Deze ervaring moet je zien als een leermoment en we gaan nu direct door naar de volgende race. Er zijn andere uitdagingen, het seizoen is tenslotte nog lang. Het is belangrijk om keihard te blijven werken.'

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws