Gewichtsproblemen staan Williams flink in de weg: 'Hadden voor Mercedes kunnen eindigen' Formule 1
Formule 1

Gewichtsproblemen staan Williams flink in de weg: 'Hadden voor Mercedes kunnen eindigen'

Gewichtsproblemen staan Williams flink in de weg: 'Hadden voor Mercedes kunnen eindigen'

Alexander Albon verwacht dat het team van Williams niet veel voordeel zal hebben van de gewichtsbesparing van de auto. De coureur van de Britse renstal is van mening dat andere teams nu op een sneller tempo kunnen doorontwikkelen, terwijl Williams juist relatief gezien stilstaat. Als Williams aan het begin van het seizoen rond het minimumgewicht had gezeten, dan had het team wel mooie resultaten kunnen boeken.

Voor Williams verloopt het 2024-seizoen nog niet als gewenst. Albon heeft als enige Williams-coureur punten weten te scoren, waardoor het totaal van het team uit Grove momenteel op twee punten staat. De problemen van de Britse renstal worden vooral veroorzaakt door een gewichtsprobleem. De bolide van Williams komt niet in de buurt van het minimumgewicht, waardoor de meeste upgrades van het team gefocust zijn op gewichtsbesparing.

Ook dit weekend zal Williams een wat lichter auto hebben ten opzichte van het Grand Prix-weekend in Canada. 'We moeten de andere teams een beetje zien bij te houden. Natuurlijk hebben we wat verbeteringen gebracht, maar er zijn nu ook renstallen die upgrades brengen. Wij komen slechts met wat kleine dingen, die vooral gefocust zijn op het verminderen van het gewicht', geeft Albon aan tegenover F1Maximaal.nl. De Thais-Britse coureur hoopt dan ook op een beter weekend van Williams.

Het is echter de vraag of Williams daadwerkelijk goed weet te presteren. De afgelopen jaren kon de Britse renstal vooral gebruikmaken van een goede topsnelheid, maar ook dat voordeel lijkt weg te zijn. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya is vooral efficiënte aerodynamica belangrijk, maar daar schort het juist aan bij Williams. 'We hebben het hier altijd lastig gehad, dus ik verwacht weer een moeilijk weekend. Dat hoop ik natuurlijk niet. Het zal allemaal niet heel slecht zijn, maar het gaat lastig worden om punten te scoren.'

Williams had kunnen verrassen in Bahrein

De gewichtsbesparing komt in de ogen van Albon ook wat te laat. Williams zal naarmate het seizoen vordert sneller worden, maar het team zal relatief gezien niet veel progressie meer boeken. 'Als we rond het minimumgewicht hadden gezeten aan het begin van het seizoen, dan hadden we zeker een voorsprong gehad op de rest van het teams in het middenveld. Ik denk dat we dan voor de Mercedes-coureurs hadden kunnen eindigen in de eerste race. Natuurlijk kunnen we nog rondetijd vinden, maar RB boekt echt veel progressie bijvoorbeeld. Dan heb je eigenlijk geen voordeel meer van het mindere gewicht', aldus Albon.

Met dank aan: Mark Hanselman

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws