Verstappen haalt de Red Bull-teugels strakker aan: 'Dat kunnen we ons niet meer permitteren' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen haalt de Red Bull-teugels strakker aan: 'Dat kunnen we ons niet meer permitteren'

Verstappen haalt de Red Bull-teugels strakker aan: 'Dat kunnen we ons niet meer permitteren'

Max Verstappen liet na de Grand Prix van Spanje al weten dat Red Bull Racing het zich niet meer kan veroorloven om te verslappen, en dus houdt hij ook een slag om de arm in Oostenrijk. Verstappen heeft weliswaar een voorsprong van bijna drie Grand Prix-zeges op Lando Norris in het kampioenschap, maar weet dat het moeilijker gaat worden zolang Red Bull niet meer de snelste auto heeft.

De Nederlander trok aan de bel na het weekend in Spanje en liet weten dat hij al langer bezorgd is. Uit de afgelopen paar races is het voor hem duidelijk geworden dan Red Bull niet meer de beste en snelste auto van het veld heeft. Volgens Verstappen is die in handen van McLaren. De Britse renstal bewees vanaf de Grand Prix van Miami al een sterke tegenstander te zijn. Bij de aankomst in Europa bleef dat zo, en kon Lando Norris in onder andere Imola, Canada en Spanje druk zetten op de drievoudig wereldkampioen. Verstappen bleef vrijwel foutloos, en kon profiteren van de fouten die McLaren en Norris wel maakten.

Dit weekend racet de Formule 1 op het thuiscircuit van Red Bull, maar het is nog maar de vraag of Verstappen er als de favoriet voor de zege ingaat. Hij erkent dat de auto van McLaren behoorlijk goed is. 'We doen ons uiterste best, natuurlijk, om ons te blijven verbeteren', kaart Verstappen aan tijdens de persconferentie van de FIA. 'Dat is ook wat we in de komende races zullen blijven proberen. Die (aankomende races, red.) vind ik belangrijk om te zien waar we staan', vervolgt hij. 'McLaren presteert erg goed, en dat op elk circuit', gaat hij verder bij de internationale media. 'In Barcelona kon je merken dat ze heel goed met de banden om konden gaan en meer pushten dan de rest.'

Verstappen geeft aan: 'Dat moeten we beter doen voor volgend jaar'

Normaal is het bandenmanagement iets waarin Red Bull uitblinkt. Dit jaar merkt Verstappen dat McLaren dat beter onder de knie heeft. 'Ze hadden ook weinig last van slijtage aan het einde van de stint, want Lando liep flink in en ik was aan het worstelen', legt Verstappen uit. 'Dat moeten wij beter doen, net als het probleem met de kerbs en de hobbels, dat al bekend was. Dat moeten we ook beter begrijpen voor volgend jaar.' Na de kwalificatie in Spanje wist Verstappen al dat Red Bull het probleem betreffende de snelheid en de banden op moet lossen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen spanje win juich woehoe
Verstappen won in Spanje, maar blijft kritisch vanwege problemen met de bolide. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

Hij kwam slechts twee honderdsten tekort voor de poleposition, maar blijft kritisch. 'We hadden een normaal weekend, maar we waren te langzaam. Dan probeer je constant wat dingen aan te passen, en gelukkig voelde de auto wat beter aan tijdens de kwalificatie. Het ging simpelweg om normale progressie gedurende een raceweekend', zegt Verstappen. 'Daarvoor hadden we al een aantal rommelige weekenden en dat kunnen we ons niet meer permitteren. Ik hoop op eenzelfde weekend als in Barcelona, alleen dat we wat sneller zijn.'

Waarschuwing: 'Dat is niet zo snel op te lossen'

Dat Red Bull hard werkt om aan Verstappens eisen te voldoen, is duidelijk. De Oostenrijkse renstal wil voor de zomerstop nog een groot update-pakket leveren. 'Een paar teams zijn natuurlijk overgestapt naar een ander concept', zegt Verstappen over de grote stappen die de concurrentie heeft gezet. 'Misschien hadden ze een paar races nodig om met die upgrades te komen, maar misschien stond het ook wel op hun programma. Wij wisten vanzelfsprekend wat we hadden en daar hebben we op voortgeborduurd. Dan heb je elk jaar een goed beginpunt.'

Zoals was te zien duurde het even voordat de andere teams de juiste richtingen insloegen betreffende het concept. Mercedes lijkt nu pas het lek boven te hebben. 'Als je op een gegeven moment de juiste richting hebt gevonden, dan kan het heel snel gaan', geeft de Nederlander aan. 'Wij zaten natuurlijk al in die ontwikkeling en hebben het nu wat lastiger als het gaat om grote stappen zetten. Op dit moment is het wel duidelijk dat de andere teams grotere stappen hebben gezet dan wij. Nu moeten we het rijgedrag van de auto aanpassen en de balans. Daar zijn we mee bezig, maar zo snel is dat niet op te lossen.'

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws