Williams ziet samenwerking met Audi wel zitten: 'Wij zullen ook gesprekken voeren' Formule 1
Formule 1

Williams ziet samenwerking met Audi wel zitten: 'Wij zullen ook gesprekken voeren'

Williams ziet samenwerking met Audi wel zitten: 'Wij zullen ook gesprekken voeren'

Williams is ook geïnteresseerd om met de Volkswagen Group, en in het bijzonder Audi, om de tafel te gaan. De Duitse autofabrikant gaat waarschijnlijk in 2026 haar intrede doen in de Formule 1 en het merk heeft de teams voor het uitkiezen. Aston Martin, Sauber en nu dus Williams lijken allemaal geïnteresseerd in een samenwerking. Alleen McLaren haakte af.

Porsche en Audi hebben van de Volkswagen Group de toezegging gekregen om hun intrede te doen in de Formule 1. Deze intrede is nog niet officieel, maar het lijkt al duidelijk dat Porsche samen gaat werken met Red Bull Racing. Audi is nog op zoek naar een partner. Joe Saward meldde eerder al Sauber op poleposition staat bij de autofabrikant, maar meer teams hebben hun zinnen gezet op een samenwerking. Alleen McLaren zei dat het team niet te koop was, ondanks de vermeende eerdere interesse van de renstal.

Williams meldt zich in de strijd

Twee andere Britse renstallen zijn nog wel geïnteresseerd in een deal met de Volkswagen Group. Lawrence Stroll zou het team van Aston Martin graag verkopen aan Audi. Williams lijkt zich nu ook in de strijd te gaan mengen. 'Het is voor ieder team heel erg interessant om met een autofabrikant te werken', zegt Williams-teambaas Jost Capito bij F1-Insider.com.

De Duitser geeft wel aan dat er nog geen gesprekken zijn geweest tussen het team en Audi. De renstal wacht eerst af tot de autofabrikant definitief haar intrede doet. 'Als het allemaal besloten is, dan zullen wij ook gesprekken gaan voeren. Ze hebben nog geen definitief ja-woord en de motorreglementen staan ook nog niet vast. De beslissing van de Volkswagen Group hangt daar ook van af. Ik denk dat er in de komende weken een beslissing wordt genomen en dan zien we wel', aldus Capito.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws