Minardi: 'De agressieve aanpak van de mannen van Red Bull is niet voordelig' Formule 1
Formule 1

Minardi: 'De agressieve aanpak van de mannen van Red Bull is niet voordelig'

Minardi: 'De agressieve aanpak van de mannen van Red Bull is niet voordelig'

Giancarlo Minardi ziet dat het titelgevecht op het moment heel erg dicht bij elkaar zit tussen Red Bull Racing en Ferrari. De voormalig eigenaar en directeur van het Minardi-team ziet dat beide teams momenteel kampen met enkele nadelen. Ferrari heeft nog steeds veel last van porpoising, terwijl de auto van Red Bull momenteel nog steeds niet betrouwbaar is.

Tijdens de Grand Prix van Miami wist Max Verstappen te zegevieren. Het gat naar Charles Leclerc was op een gegeven moment groot, maar de Ferrari-coureurs hadden zich wel op de eerste startrij gekwalificeerd. 'In Miami was Red Bull natuurlijk de snelste, maar het scheelde slechts een paar tienden', zegt Minardi in gesprek met OASport. 'Red Bull en Ferrari zitten qua performance heel erg dicht bij elkaar. Het is duidelijk dat Red Bull haar voordeel heeft gehaald uit enkele ontwikkelingen die zij consistent hebben geïntroduceerd. Ferrari heeft nog geen nieuwe onderdelen op de auto gezet.'

Het grote voordeel dat Red Bull had in Miami was rechtelijnsnelheid. Zelf met DRS kon Leclerc niet voorbij aan Verstappen. 'Het is evident dat de de F1-75 veel meer luchtweerstand heeft dan de RB18. Daarbij maken ze ook nog eens minder gebruik van het grondeffect en heeft de auto last van aerodynamisch stuiteren. Dat heeft heel erg veel effect op de banden en dat konden we zien in Miami. Het moet nu duidelijk gaan worden in hoeverre de oplossingen van Ferrari effectief zijn.'

Betrouwbaarheidsproblemen bij Red Bull

De Oostenrijkse renstal lijkt op het moment niet af te komen van haar betrouwbaarheidsproblemen. In Miami was het weer raak. 'Verstappen in de vrije training en Pérez tijdens de race. Red Bul wordt dan ook in een lastige situatie gedrukt door Ferrari, want ze moeten risico's nemen. In dit gevecht is de agressieve aanpak van de mannen in Milton Keynes niet direct voordelig, want Ferrari heeft naast haar ongelukken eigenlijk geen problemen', concludeert Minardi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws