'Geen dringende behoefte' bij Liberty Media voor elfde team in F1 Formule 1
Formule 1

'Geen dringende behoefte' bij Liberty Media voor elfde team in F1

'Geen dringende behoefte' bij Liberty Media voor elfde team in F1

Greg Maffei, eigenaar van Liberty Media, heeft nog geen behoefte om een elfde team toe te voegen aan de Formule 1-grid. Michael Andretti wil nog steeds Andretti Autosport in de Formule 1 krijgen, maar als het aan Liberty Media ligt dan gebeurt dat niet in de nabije toekomst. De eigenaar van Liberty Media stelt dat er een hoop logistieke veranderingen plaats zullen vinden om dat mogelijk te maken. Wel stelt hij dat het logisch is dat meerdere mensen geïnteresseerd zijn om de Formule 1 binnen te stappen.

Op het moment liggen er meerdere plannen vanuit verschillende hoeken om de koningsklasse van de autosport binnen te treden. De Volkswagen Group lijkt gegarandeerd haar intrede te doen met Porsche en Audi, maar daarbij komt er geen extra team. Andretti wil wel een elfde team naar de Formule 1 brengen, maar hij stuit op tegenwerking. 'Er bestaat een kans dat het aantal teams in de komende jaren verhoogd wordt, maar er is nu geen dringende behoefte', zei Maffei bij Bloomberg.

'Er zijn mensen die willen dat we het doen', vervolgt de Amerikaan. 'Er zijn genoeg geïnteresseerden die de Formule 1 in willen, maar wij hebben dat dringende gevoel niet.' Maffei denkt ook dat er logistieke problemen kunnen optreden wanneer er een elfde Formule 1-team komt. 'Sommige circuits hebben echt niet meer dan tien garages. Voor hen zou een elfde team dus een uitdaging zijn.'

Maffei: 'F1 aantrekkelijk voor investeringen'

Vroeger kende de Formule 1 vaker meer dan tien teams. Maffei snapt dan ook dat mensen als Andretti weer een nieuw team aan de sport willen toevoegen. 'Toen Liberty Media in de sport kwam, waren er nog tien teams. Manor werd dat jaar immers verkocht voor één pond, omdat ze failliet waren gegaan. Nu is het onderste team, omdat alle renstallen een franchise zijn, al vierhonderd miljoen dollar waard. Sommige teams hebben een waarde van in de miljarden, dus dat is aantrekkelijk voor investeringen', aldus Maffei.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws