Saward meldt snelle exit Latifi: 'Je kan verwachten dat De Vries dat stoeltje overneemt' Formule 1
Formule 1

Saward meldt snelle exit Latifi: 'Je kan verwachten dat De Vries dat stoeltje overneemt'

Saward meldt snelle exit Latifi: 'Je kan verwachten dat De Vries dat stoeltje overneemt'

Nyck de Vries zal mogelijk dit seizoen al verzekerd zijn van een zitje in de Formule 1, meldt Joe Saward. De gerenommeerde journalist weet dat Williams momenteel niet tevreden is met de prestaties van Nicholas Latifi en dat de coureur mogelijk vervangen gaat worden na de zomerstop. Als alles goed komt in overleg met Latifi dan zal De Vries instappen bij de Britse renstal. Saward meldt dat er nog een wisseling van de wacht verwacht kan worden, aangezien Lawrence Stroll actief op zoek is om Aston Martin te verkopen.

De geruchten rondom een mogelijk vertrek van Latifi zijn in de afgelopen weken alleen maar sterker geworden. De Canadese coureur presteert in de ogen van het team van Williams niet naar behoren en de Britse renstal zou op zoek zijn naar een vervanger. De Vries werd al eerder genoemd, maar het lijkt erop dat hij mogelijk eerder mag instappen bij Williams. Toch weet het team dat het contract met hun huidige rijder niet zomaar ontbonden kan worden.

'Williams zal mogelijk haar coureur vervangen in het tweede gedeelte van dit seizoen, want Latifi doet het gewoon niet goed genoeg', schrijft Saward in zijn blog. 'Dingen worden echter moeilijk gemaakt door het geld dat de Canadees met zich meebrengt en de verschillende contracten. Als hij wel wordt vervangen, dan kan je verwachten dat De Vries dat zitje overneemt.' De Nederlander zou dit jaar hoe dan ook in actie komen in de Formule 1. De reservecoureur gaat tenminste één vrije training verrijden voor Williams, heeft F1Maximaal vernomen.

Stroll will Aston Martin verkopen

De Volkswagen Group gaat in 2026 haar intrede doen in de Formule 1. Porsche zal naar alle waarschijnlijkheid gaan samenwerken met Red Bull Racing. Audi is nog op zoek naar een huidig Formule 1-team om over te kopen. Stroll senior lijkt zijn team, Aston Martin, aan te bieden aan het automerk. 'Stroll en zijn investeerders zijn actief op zoek naar een manier om Aston Martin te verkopen aan Audi. Hiermee willen ze zichzelf beschermen, aangezien ze dan het bedrijf hebben gered en het hebben overgegeven aan een gigant in de industrie.'

Desondanks staat de Britse renstal niet op poleposition bij Audi. Het Duitse automerk kijkt naar het team van Sauber, dat op het moment onder de naam van Alfa Romeo in de Formule 1 racet. 'Bij Audi neigen ze meer naar Sauber, die het team alleen willen verkopen voor de juiste prijs en als alle omstandigheden goed zijn. BMW was van 2005 tot 2009 eigenaar van Sauber en huidig Audi-CEO Markus Duesmann was destijds één van de ingenieurs bij BMW.'

FIA akkoord met zes sprintraces 

Dit seizoen hadden er al zes sprintraces op de kalender moeten staan, maar in de afgelopen weken werden de teams en de FIA het al niet eens over een verhoging van het aantal sprintraces voor volgend jaar. Nu lijkt er schot in de zaak te zitten. 'Het is alleen nog niet duidelijk waar deze gehouden gaan worden.' Bovendien lijkt de Formule 1 een nieuwe optie voor de kalender erbij te krijgen. Een tweede race in Zuid-Amerika is niet ondenkbaar. 'Er is momenteel een heel solide project voor een race in de stad van Barranquilla in Colombia', aldus Saward.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws