Windsor: 'Daardoor is Bottas zijn stoeltje bij Mercedes verloren' Formule 1
Formule 1

Windsor: 'Daardoor is Bottas zijn stoeltje bij Mercedes verloren'

Windsor: 'Daardoor is Bottas zijn stoeltje bij Mercedes verloren'

Peter Windsor denkt te weten waarom Valtteri Bottas geen contractverlenging gekregen heeft bij Mercedes. Volgens de gerenommeerde Formule 1-journalist is de Fin gestopt met aan zijn rijstijl te werken. Dat heeft hem een achterstand opgeleverd in prestaties relatief aan Lewis Hamilton die inmiddels niet meer recht te trekken is. Zodoende wordt hij vanaf 2022 vervangen door George Russell.

'In zijn Williams-dagen, en in zijn eerste jaren bij Mercedes, was hij ontzettend zelfkritisch. Hij wilde leren en verbeteren op gebieden waarop hij het niet zo goed deed als de coureur in de andere auto', zo laat de Brit weten hoe de tienvoudig Grand Prix-winnaar zich gedroeg in zijn jongere jaren. De drang naar het beter leren kennen van de auto en zijn eigen stijl was doen volop aanwezig.

Zodra die drang wegebde, en hij qua prestaties dus min of meer op hetzelfde niveau bleef haken, ging het dus eigenlijk al fout. Windsor zag de negatieve trend al enkele jaren: 'Gedurende de laatste vijf jaar is hij dat steeds minder gaan doen. Absoluut, hij werkt nog aan andere dingen, hij werkt in de simulator en aan zijn fitness, dat soort dingen.' In dat opzicht steekt de Mercedes-coureur er dus nog wel moeite in.

Bottas stopt met leren bij Mercedes

In een ander belangrijk aspect van de sport, namelijk zijn rijvaardigheid, doet hij dit niet meer, stelt Windsor in zijn YouTube-video. 'Waar hij niet naar gekeken heeft is dingen als: hoe snel laat ik het rempedaal los, hoe laat ik het rempedaal los, hoe zwaar stuur je in, wanneer rem je, dingen die je op de simulator niet leert.' Hiervoor móét je dus in de auto stappen en daar actief over nadenken, wat bij Bottas niet meer het geval is.

Het verklaart onder meer dat Bottas het altijd lastig heeft op weekenden waarop de Mercedes-bolide niet op zijn sterkst is. 'In dat soort races heeft hij het moeilijk tegen Hamilton. Daardoor is hij zijn stoeltje bij Mercedes verloren. Hij zal er een positieve draai aan geven en denken dat hij Alfa Romeo om kan draaien, maar het is zonde', concludeert de F1-expert. Bovendien is het nog maar de vraag of zijn nieuwe team in 2022 grote stappen kan zetten.

Odd Verstappen nóg groter na Turkije voor wereldtitel 2021

Windsor over Bottas

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws