Marko ziet wereldtitel in rook opgaan: 'Honda moet nu een bijdrage leveren' Formule 1
Formule 1

Marko ziet wereldtitel in rook opgaan: 'Honda moet nu een bijdrage leveren'

Marko ziet wereldtitel in rook opgaan: 'Honda moet nu een bijdrage leveren'

Helmut Marko geeft aan dat Red Bull Racing verbetering verwacht van Honda. Tijdens de Grand Prix van Turkije werd duidelijk dat de Oostenrijkse renstal op topsnelheid inlevert, en dat kan ze de laatste zes races van het jaar de wereldtitel kosten. Daarom moet de motorleverancier met een oplossing komen. Wel is hij tevreden met hoe Red Bull Istanbul Park verlaten heeft. Het strijdplan wat hij vooraf opstelde, is naar wens uitgevoerd.

Mercedes wist Red Bull met name op de lange rechte stukken in Turkije te verschalken, maar eerder was het ook al raak voor de Duitsers. Ze lijken nu al enkele wedstrijden een vermogenstoename te ervaren die Red Bull niet helemaal vertrouwt. Daarom vroegen ze in september de FIA al om er naar te kijken. 'Het is mij een raadsel waar Mercedes dat vermogen vandaan heeft weten te halen sinds Silverstone', geeft Marko aan.

'Honda moet nu een bijdrage leveren, anders moeten we voor dat nadeel compenseren middels het chassis', voegt hij daaraan toe bij SPORT1. Wanneer er geen vermogenstoename volgt van de Japanse motorleverancier zal Red Bull de rest van de kalender ingaan met een prestatienadeel wat ze de wereldtitel zou kunnen kosten. Van de zes resterende wedstrijden zouden er in de huidige vorm namelijk vier voor Mercedes moeten zijn.

Marko licht toe waar hij denkt dat zijn team nog terug kan slaan: 'Momenteel zie ik nog maar twee races waarop wij een voordeel hebben, en dat is wegens de hoogte waarop er gereden wordt. Deze circuits liggen in Mexico en Brazilië. Mercedes is op de andere vier circuits momenteel de favoriet.' Maken ze die favorietennaam waar dan zal een voorsprong van zes punten van Max Verstappen op Lewis Hamilton niet voldoende zijn om de WK-titel binnen te slepen.

Red Bull voert strijdplan perfect uit in Turkije

Wel heeft Red Bull die rijderstitel momenteel in handen door een prima eindresultaat op Istanbul Park: 'Natuurlijk zijn we tevreden met hoe we uit Turkije weggekomen zijn. Dit was volledige schadebeperking. Valtteri Bottas was sowieso al niet meer bij te halen, en Hamilton had meer punten kunnen scoren na zijn gridstraf, ware het niet dat Sergio Pérez en Yuki Tsunoda hem in de weg zaten.'

'Dat ging precies volgens plan', concludeert de man uit Graz. Hij gaf de Mexicaan en de Japanse coureur van AlphaTauri dus de opdracht om het de zevenvoudig wereldkampioen zo lastig mogelijk te maken. De Honda-protegé wist Hamilton acht ronden achter zich te houden, maar moest uiteindelijk toegeven. Langs Pérez kwam Hamilton überhaupt niet.

Odd Verstappen nóg groter na Turkije voor wereldtitel 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws