Windsor over contrast tussen Hamilton en 'pure racer' Verstappen: 'Max maakt geen heisa' Formule 1
Formule 1

Windsor over contrast tussen Hamilton en 'pure racer' Verstappen: 'Max maakt geen heisa'

Windsor over contrast tussen Hamilton en 'pure racer' Verstappen: 'Max maakt geen heisa'

Peter Windsor is dieper ingegaan op de uiteenlopende persoonlijkheden van wereldkampioenen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Verstappen is doorgaans geen fan van het showelement dat bijvoorbeeld in Las Vegas het weekend overheerste, en spreekt zich vooral over Formule 1-gerelateerde zaken uit. Hamilton heeft ook tussen de Grand Prix-weekenden een druk leven waarbij hij de spotlights niet uit de weg gaat.

Windsor reageerde in een livestream op zijn YouTube-kanaal op een volger die Hamilton in 2021 naar fashion shows zag gaan, terwijl Verstappen naar zijn mening hard werkte. 'Wat je over de filosofie van Max zegt, is helemaal correct. Hij is een pure racer', beaamt Windsor. 'Hij is niet echt in andere dingen geïnteresseerd en dat is geweldig', meent Windsor, die zijn uitspraak daarna bijstelt. 'Hij is waarschijnlijk wel in andere dingen geïnteresseerd, maar hij maakt niet een hoop heisa.'

Verstappen als pure racer

Verstappen heeft door de jaren heen vaak laten zien dat hij sterk presteert onder druk, en Windsor denkt dat dit hand in hand gaat met zijn filosofie. 'Hij vereenvoudigt het racen graag. Hij houdt graag vast aan wat voor hem werkt, en wat ertoe doet. Dat heeft in het karten en in de Formule 3 ook altijd gewerkt, en in de Formule 1 nu ook. Hij houdt het allemaal simpel en logisch. Hij praat er niet te veel over, maar gaat gewoon aan de slag, en dat is briljant', oordeelt de 72-jarige.

Red Bull Racing voorziet Verstappen de laatste jaren van topauto's, en de Limburger harkt de overwinningen dan ook binnen. De teller staat inmiddels op 58 zeges. 'Hij wordt verder versterkt omdat hij zich in een geweldig team bevindt, dat de beste auto in de Formule 1 gemaakt heeft. Hij haalt het maximale uit die auto, dus alles werkt geweldig, en zijn filosofie is briljant', concludeert de Brit.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

china 2024 max verstappen red bull mercedes lewis hamilton 11
Verstappen en Hamilton kwamen elkaar in China zowaar weer eens tegen op het asfalt.

Hamilton al lang aan de top

'Ik vind persoonlijk dat de filosofie van Lewis ook geweldig is', voegt Windsor toe. 'Hij is een compleet andere coureur dan Max. Hij heeft verschillende kampioenschappen gewonnen en zit al sinds 2007 in de Formule 1. Als je aan andere coureurs denkt, die over een langere periode kampioenschappen wonnen, zijn er niet veel coureurs die altijd de motivatie behielden en hun piekniveau vasthielden, te midden van de roem en het geld dat bij succes komt kijken. Dat heeft Lewis heel goed gedaan.' De Engelsman won in zijn eerste vijftien seizoenen telkens minimaal één Grand Prix, maar won sinds Saoedi-Arabië 2021 niet meer.

'Ik volg Lewis niet buiten de circuits of op de sociale media, alleen als coureur', geeft Windsor als disclaimer mee. 'Het enige dat ik kan concluderen is dat wat hij buiten de circuits doet heel erg goed voor hem werkt. Hij is nog steeds enorm hongerig, en wil nog steeds meer kampioenschappen winnen. Dat is geweldig voor iemand in zijn positie, dus het is lastig om beiden te vergelijken. Ik denk niet dat er iets mis is met hoe Hamilton zijn leven leidt', zegt de analist over het drukke leven van de oud-wereldkampioen. 'Als hij dat nodig heeft tussen de races door, heb ik daar geen problemen mee. Max zegt gewoon: ik wil naar huis, en wat karten.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws