Peter Windsor

Peter Windsor is een zeer gewaardeerde Formule 1-journalist. Windsor werd op 11 april 1952 in het Engelse Reigate geboren. Windsor begon zijn journalistieke carrière als redacteur bij het maandelijkse blad Competition Car. Ook was hij redacteur voor het Britse wekelijkse tijdschrift Autocar van eind 1970 tot 1985. Windsor viel in de jaren '80 op vanwege zijn uitstekende rapportages met betrekking tot de Formule 1.

De tekst gaat verder onder het nieuws.

Windsor duikt in de Formule 1

Windsor nestelde zich dieper in het Formule 1-wereldje en wilde aan de slag als leidinggevende in een Formule 1-team. Hoewel het team nooit van de grond kwam, betekende dit dat hij zijn 'persconferentie-microfoon' af moest staan aan James Allen, die sinds 2009 daar de touwtjes in handen had. Daarnaast schreef hij voor F1 Racing van 1997 tot 2009. Nu is hij senior columnist van The Racer's Edge sectie en levert hij wekelijks commentaar op de ontwikkelingen in de Formule 1 via Youtube.

Windsor werd in 1985 verantwoordelijk voor het managen van de sponsoren van Williams. Later werkte hij als manager voor de Britse afdeling van Ferrari, en in 1991 keerde hij terug naar Williams als teammanager, waar hij samenwerkte met namen als Nigel Mansell, Adrian Newey, en Frank Williams. Windsor zag Williams met Mansell dominant kampioen worden in 1992. Inmiddels is Windsor vooral bekend als analist. Na elke dag van het raceweekend analyseert hij de dag op zijn YouTube-kanaal, waar hij ook regelmatig livestreams organiseert, waarin vragen van volgers beantwoord worden.

Peter Windsor Nieuws