Verstappen na overschrijden gele pitstraatlijn: 'Leukste moment van de wedstrijd' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen na overschrijden gele pitstraatlijn: 'Leukste moment van de wedstrijd'

Verstappen na overschrijden gele pitstraatlijn: 'Leukste moment van de wedstrijd'

Max Verstappen geeft aan zeer blij te zijn met Red Bull Racing na de Grand Prix van Monaco. De Oostenrijkse renstal trok aan het langste eind in een race die het eigenlijk niet had moeten winnen. Daar is de Nederlander zeer over te spreken, terwijl hij ook nog even aangeeft dat hij het moment waarop hij de pitstraat uitkwam in de race het spannendste deel van de wedstrijd vond.

'Onze strategie gaf de doorslag', laat de Red Bull-coureur optekenen bij De Telegraaf na afloop van het evenement. Waar het bij Ferrari allemaal in de soep liep, wist Red Bull zeer duidelijk waar het mee bezig was: 'Het team was heel ontspannen en heel duidelijk over de radio: 'Nu de pitstraat in, we gaan naar deze band.' Ze zaten er bovenop.'

Protest van Ferrari, maar tevergeefs

Nadat de Limburger de eindstreep haalde als derde was er nog even twijfel over of deze positie ook zou behouden. Ferrari had namelijk gezien dat Verstappen, evenals Red Bull-collega Sergio Pérez, bij het uitkomen van de pitstraat op de gele lijn reden. Dit leek niet toegestaan, maar de rijders kwamen ermee weg vanwege een fout van de FIA.

'Ik moest daar ook alle risico's nemen om Charles Leclerc voor te blijven', herinnert Verstappen zich van het incident. 'Dat was voor mij het leukste moment van de race', voegt hij daaraan toe. Hij eindigde een paar tienden voor de Monegask, waarna hij deze voorsprong niet meer uit handen gaf. Aan het einde van de race werd het nog even spannend toen Pérez de top ophield, maar Verstappen behield zijn podiumplek.

Red Bull verschalkt Ferrari

Verstappen kan tevreden terugkijken op het weekend. De voornaamste reden dat hij blij is, ondanks dat hij de race niet won, is omdat Red Bull sterk teruggekomen is in gevecht met een team dat eigenlijk meer snelheid had: 'Over één ronde was Ferrari ook hier sneller dan wij, en normaal gezien is dat in Monaco het belangrijkste omdat je toch niet kan inhalen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws