Marko prijst hoofdstrateeg na overwinning: 'En ook Verstappen voor Leclerc gezet' Formule 1
Formule 1

Marko prijst hoofdstrateeg na overwinning: 'En ook Verstappen voor Leclerc gezet'

Marko prijst hoofdstrateeg na overwinning: 'En ook Verstappen voor Leclerc gezet'

Helmut Marko was na afloop apentrots op de overwinning van zijn team. De adviseur van Red Bull Racing zag de strategie goed uitpakken en daarmee Sergio Pérez naar de overwinning rijden. Niet alleen de overwinning was voor de Oostenrijkers, ook wist het team op strategie Max Verstappen voor Charles Leclerc te krijgen.

In gesprek met ORF kon de Oostenrijker zijn geluk niet op met de manier waarop zijn team de overwinning naar zich wist toe te trekken, na een moeilijke uitgangspositie voorafgaand aan de race. 'Ik ben trots op het hele team, maar vooral op onze hoofdstrateeg Hannah', zo zag een trotse Marko wie de heldin van de dag was.

De adviseur benadrukte dat zij het natuurlijk niet alleen heeft gedaan. 'Natuurlijk kreeg ze ook veel informatie uit Milton Keynes, maar ze bleef kalm en heeft op het juiste moment gewacht.', zo is hij lovend over de rol die de hoofdstrateeg van het team heeft gespeeld in het behalen van de overwinning in het prinsendom.

Ook strategie Verstappen werkte

Niet alleen wist het team Pérez naar de overwinning te helpen, ook Verstappen zette weer een goede stap in het wereldkampioenschap door een beetje uit te lopen op zijn concurrent Leclerc. 'We hebben niet alleen de overwinning behaald, maar we hebben ook Max voor Leclerc gezet', aldus Marko, die zich dus geen betere dag had kunnen wensen.

Red Bull heeft Pérez niet bestolen of beloond

Marko stipt in gesprek met de NOS nog de prestaties van Pérez aan. De Oostenrijker is erg blij met zijn Mexicaanse coureur en ziet een verdiende overwinning. 'We hebben hem de overwinning niet geschonken, hier in Monaco. Hij heeft hem helemaal zelf verdient. In Barcelona hebben we hem ook niet zijn overwinning afgenomen want daar reed Verstappen met een compleet andere strategie, die veel sneller was', zo sluit Marko af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws