Windsor over Norris: ‘Alle tekenen van een grote Grand Prix-coureur’ Formule 1
Formule 1

Windsor over Norris: ‘Alle tekenen van een grote Grand Prix-coureur’

Windsor over Norris: ‘Alle tekenen van een grote Grand Prix-coureur’

In zijn terugblik op de eerste seizoenshelft, prijst Peter Windsor zijn landgenoot Lando Norris om zijn ‘uitstekende’ races en inhaalacties. Over teamgenoot Daniel Ricciardo zegt hij dat deze teveel met de details bezig is. Daarnaast oppert hij dat Norris wellicht een betere coureur is geworden dan zijn teamgenoot.

Windsor denkt dat Norris ‘alle tekenen heeft van een grote Grand Prix-coureur’. Hij denkt echter dat er nog een verbeterpunt is, waar de jonge Brit dit seizoen aan is begonnen te werken: korte bochten, oftewel het vermogen om zo kort mogelijk te hoeven draaien om een bocht te halen. Windsor zegt dat hij in Oostenrijk zag hoe hier een verschil lag tussen Lewis Hamilton en Norris, waarbij de regerend wereldkampioen kortere bochten maakte. Windsor denkt dat de McLaren-coureur op dit gebied nog achterloopt op Hamilton, Max Verstappen en Charles Leclerc.

Norris’ teamgenoot Ricciardo heeft een moeilijk seizoen in 2021. Volgens Windsor heeft hij, gezien zijn status en geschiedenis, een van de moeilijkste seizoenen van alle rijders in het huidige veld. De Australiër is teveel bezig met het ‘micro-managen’ van details, in plaats van zich te richten op het grotere plaatje. Maar Windsor denkt dat het probleem dieper ligt dan alleen de problemen bij Ricciardo zelf: zijn teamgenoot is nu eenmaal een fantastische coureur. Ricciardo heeft volgens Windsor nooit echt die ‘korte bochten gehad’, en nooit de ‘vroege manipulatie’ die Lando nu heeft. Daarmee bedoelt hij de manipulatie van de balans in de auto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws