Windsor ziet waar Verstappen 'zijn geld verdiende als wereldkampioen' in Q3 Formule 1
Formule 1

Windsor ziet waar Verstappen 'zijn geld verdiende als wereldkampioen' in Q3

Windsor ziet waar Verstappen 'zijn geld verdiende als wereldkampioen' in Q3

Formule 1-journalist Peter Windsor vindt dat Max Verstappen tijdens de kwalificatie liet zien waarom hij het verdient om wereldkampioen te zijn. De Nederlander stond onder flinke druk van Mercedes, maar wist op het moment suprême toch de beste te zijn. Lewis Hamilton maakte een grote fout, die volgens de zeventigjarige kwam door de druk die de Brit voelt van zijn teamgenoot.

Verstappen stond in Q2 achter beide Mercedessen, maar kon in Q3 toch sneller zijn. 'Max stond onder veel druk, maar wist te excelleren waar het moest', verklaart Windsor in een video op zijn eigen YouTube-kanaal. 'Namelijk in de tweede sector, met hoge snelheden, dat is waar hij zijn geld verdiende als wereldkampioen. Dat terwijl de Red Bull moeilijker te besturen was dan de Mercedes', verklaart de journalist.

Hij vindt het dan ook een enorme prestatie van de Nederlander. 'Voor Max is het enorm knap om die eerste tijd van 1:17.947 uit de auto te halen. Hij was de eerste die onder de één minuut en achttien seconden wist te komen en toen dacht je dat er niemand sneller zou kunnen', vertelt Windsor. Toch kwam er nog een verrassing van de Nederlander. 'Toen kwam hij met zijn laatste run op een tijd van 1:17.775 en dat was de pole. Een hele, hele goede ronde. In een auto die niet was, waar die normaal gesproken is.'

'Een fout van Lewis die niet karakteristiek is voor hem'

Toch had het volgens Windsor nog spannend kunnen worden als George Russell niet een fout had gemaakt aan het einde van Q3. 'George zijn precisie in de kwalificatie is echt betoverend', vertelt de Formule 1-journalist over zijn landgenoot. Toch ging het bij het inkomen van het stadion echter fout, toen de coureur buiten de baan kwam. Daar ligt volgens Windsor ook het verschil tussen Hamilton en George, namelijk dat de zevenvoudig wereldkampioen de auto net iets beter kan beheersen, dan Russell.

Hamilton had echter ook geen perfecte kwalificatie. De Mercedes-coureur moest de eerste run van Q3 zijn tijd inleveren, omdat hij de track limits had overschreden. 'Die fout van Lewis is niet karakteristiek voor hem', zo omschrijft Windsor het. 'Het is één van de meest significante dingen die we hebben gezien tijdens de kwalificatie', verklaart Windsor. Hij denkt dat het te maken heeft met de druk die de Brit voelt, vanwege zijn competitieve teamgenoot. 'Je zult Lewis niet op zijn best zien, wanneer Russell in de andere auto zit, ook al gaat de auto goed', eindigt Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws