Verstappen maakt indruk op Doornbos: 'Russell enige die het hem lastig maakte' Opinie
Opinie

Verstappen maakt indruk op Doornbos: 'Russell enige die het hem lastig maakte'

Verstappen maakt indruk op Doornbos: 'Russell enige die het hem lastig maakte'

Max Verstappen heeft indruk gemaakt op Robert Doornbos tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. De coureur van Red Bull Racing leek niet per se de favoriet voor poleposition, maar wist deze wel te pakken. Het levert lovende woorden van Doornbos op.

Verstappen moest eerder dit weekend nog meestal zijn meerdere erkennen in de Mercedessen van George Russell en Lewis Hamilton. In Q3 was hij echter drie tienden sneller dan Russell en start hij zondag voor de eerste keer vanaf pole op het Autódromo Hermanos Rodríguez. 'Hij staat er gewoon altijd als het moet. In dit jaar zeker', is Doornbos lovend bij Ziggo Sport.

Doornbos was daarnaast ook onder de indruk van de snelheid van Mercedes in Mexico. Wel zag hij dat Verstappen het in eigen hand had om pole te pakken. 'Russell was de enige man die het Verstappen, tot ingaand van het stadion, lastig kon maken. Hij zat er gewoon bovenop, totdat hij het stadion inreed. Hij was gewoon iets te enthousiast, te gretig', zegt de analist over de Mercedes-coureur.

Ferrari valt tegen in Mexico: 'Motor leek wel een stofzuiger'

Ferrari viel voor de verandering juist tegen op de zaterdag. 'Vooral Charles Leclerc maakte er een zooitje van', zag Doornbos. 'Het duurde lang voordat hij een ronde aan elkaar kon rijden.' Volgens zijn team was er echter sprake van een motorprobleem. 'Bij Carlos Sainz klonk het ook al zo. Het leek wel een stofzuiger', aldus Doornbos.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws