'Wolff heeft heel weinig kennis van wat er dagelijks op technisch gebied gebeurt' Formule 1
Formule 1

'Wolff heeft heel weinig kennis van wat er dagelijks op technisch gebied gebeurt'

'Wolff heeft heel weinig kennis van wat er dagelijks op technisch gebied gebeurt'

Gary Anderson weet waarom Toto Wolff aan het begin van het seizoen suggereerde dat Mercedes niet meer door zou ontwikkelen. Een Mercedes-insider wees hem gedurende het 2021-seizoen namelijk op het feit dat de Oostenrijker niet altijd volledig op de hoogte is van wat er allemaal gaande is in de fabriek in Brackley. Waar de woorden van de Mercedes-teambaas eerst als bluf gezien konden worden, wordt nu dus duidelijk dat dat niet het geval was.

In zijn artikel voor The Race probeert Anderson zich een weg te banen tussen de ruis die in de F1-wereld ontstaan is tussen Red Bull Racing en Mercedes. De twee teams beschuldigen elkaar continu van allerlei zaken, wat ook reglementswijzigingen met zich meegebracht heeft in 2021. Zo moest bijvoorbeeld Red Bull haar achtervleugel aanpassen nadat Mercedes de legaliteit van het onderdeel in twijfel trok bij de FIA.

Wolffs woorden in Monaco

Dat Wolff in Monaco al sprak van een ontwikkelingsstop kon gezien worden als afleidingsmanoeuvre. Technisch gezien had hij de Oostenrijkse concurrenten zo in slaap kunnen sussen, om met de upgrade van Silverstone er vol overheen te klappen. Nu blijkt niet dat dit het spelletje was dat Wolff speelde in het vorstendom: 'Die woorden kwamen niet als verrassing. Wolff heeft heel weinig kennis van wat er dagelijks op technisch gebied gebeurt', stelde de anonieme bron.

De woorden van de Mercedes-insider geven aan dat Wolff zich vooral op het managen en het politieke deel van de F1 stort. Zodoende heeft hij geen tijd om zich bezig te houden met de technische details, wat hij doorgaans aan James Allison laat. Allison gaf daarna bij de F1 Nations-podcast dan ook duidelijk aan dat Mercedes wél blijft ontwikkelen in 2021. Hoe lang ze dit nog blijven doen, is echter de vraag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws