De Vries: 'Voel mij vereerd dat Wolff mij linkt aan de Formule 1' Formule 1
Formule 1

De Vries: 'Voel mij vereerd dat Wolff mij linkt aan de Formule 1'

De Vries: 'Voel mij vereerd dat Wolff mij linkt aan de Formule 1'

Nyck de Vries wist in een extreem competitieve Formule E de wereldtitel binnen te slepen, en dat heeft zijn kansen op een Formule 1-zitje vergroot. De Nederlander laat tegenover de NOS weten dat hij wel oren heeft naar een stoeltje in de koningsklasse van de autosport, maar dat zijn carrière er niet mee valt of staat. De Formule E-titel helpt overigens wel mee, net zoals alle lovende woorden van Mercedes-teambaas Toto Wolff.

'Dit is de meest competitieve raceklasse die er bestaat. Voorafgaande aan het laatste weekeinde waren er achttien coureurs die aanspraak konden maken op het kampioenschap', zo opent de Nederlander. Dat geeft hem voldoening en stelt hem tevreden, het was immers in een chaotische allerlaatste race in Berlijn pas dat hij de wereldtitel ook daadwerkelijk naar zich toe kon trekken bij het Formule E-team van Mercedes.

Achttien coureurs hadden de wereldtitel dus nog binnen handbereik in de laatste race, een scenario wat je in de Formule 1 bijvoorbeeld niet voor te stellen is. 'Eigenlijk was het een loterij wie er met de wereldtitel aan de haal zou gaan', geeft hij toe. Een loterij die hij dus uiteindelijk gewonnen heeft. Daarnaast is het niet de eerste keer dat De Vries een prominent racekampioenschap weet te winnen. Zo wist hij in 2019 ook in de Formule 2 al uit te blinken.

Wolff over De Vries

Mercedes-teambaas Wolff, tevens aanwezig bij de seizoenafsluiter van de elektrische klasse, sprak na afloop zeer lovend over de Nederlandse kampioen. Zo gaf hij aan dat hij vond dat De Vries een Formule 1-zitje inmiddels wel verdiend had. Met een eventueel zitje bij Williams in 2022 zou die droom voor de jongeman uit Sneek zomaar een werkelijkheid kunnen worden. 'Ik heb gehoord wat hij over mij heeft gezegd en voel mij vereerd dat iemand van zo'n statuur mij linkt aan de Formule 1.'

'Aan de andere kant weet ik ook dat je niet in de hand hebt of je daar komend seizoen een plekje krijgt. Of met deze wereldtitel de F1 een stapje dichterbij gekomen is? Het opent in ieder geval deuren', weet de eerste Nederlandse Formule E-kampioen ooit. Het winnen van kampioenschappen draagt bij aan de kansen die je krijgt en daar wil De Vries dan ook op teren. Of de Formule 1 in 2022 een optie is, hangt vooral af van het management van Mercedes en haar klantenteams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws