Windsor: 'Volgend jaar rijden Bottas en Schumacher bij Alfa Romeo' Formule 1
Formule 1

Windsor: 'Volgend jaar rijden Bottas en Schumacher bij Alfa Romeo'

Windsor: 'Volgend jaar rijden Bottas en Schumacher bij Alfa Romeo'

Peter Windsor denkt dat Valtteri Bottas volgend jaar voor Alfa Romeo uit zal komen. De Formule 1-kenner weet dat Frederic Vasseur en Toto Wolff een goede relatie hebben en dat zou een overstap van de Fin naar de Zwitserse renstal vergemakkelijken. De tweede Alfa Romeo-coureur wordt volgens Windsor dan Mick Schumacher, die naar het klantenteam van Ferrari gaat.

'Alfa Romeo oogt best goed. Volgend jaar wordt het interessant om te zien hoe ze gaan presteren. De coureurs daar zijn denk ik volgend jaar Bottas en Schumacher. Dat zou goed zijn voor Vasseur', aldus de Brit in zijn eigen video op YouTube. Daarmee zouden dus Kimi Raikkonen én Antonio Giovinazzi het veld moeten ruimen na 2021.

Waarom is Alfa Romeo het meest waarschijnlijke team voor de Mercedes-coureur? Vooral omdat er politiek lijntjes zijn tussen Alfa Romeo en Mercedes. Windsor: 'Bottas gaat daarheen omdat Vasseur en Toto Wolff goede vrienden zijn. Ik kan mij daarnaast niet voorstellen dat Bottas terug gaat naar Williams. Een Mercedes-klantenteam zit er voor hem niet meer in. Daarom verwacht ik dat het Sauber (nu dus Alfa Romeo, red.) wordt.'

Kan Bottas zijn Mercedes-stoeltje nog redden?

Er hangt hier wel een grote voorwaarde aan vast. Weet Bottas de met vlagen matige vorm van 2021 om te keren dan zou een verlengde termijn bij Mercedes nog een optie zijn, stelt Windsor: 'We gaan er daarmee wel vanuit dat Bottas geen geweldige tweede helft van 2021 heeft. Als hij vijf races wint en Lewis Hamilton tot het uiterste drijft, zouden de dingen nog kunnen veranderen.'

Windsor over de toekomst van BottasPlaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws