Wolff kritisch na teleurstellende zaterdag: 'Was een dag om in het toilet te gooien' Formule 1
Formule 1

Wolff kritisch na teleurstellende zaterdag: 'Was een dag om in het toilet te gooien'

Wolff kritisch na teleurstellende zaterdag: 'Was een dag om in het toilet te gooien'

Toto Wolff sprak van een dag om door het toilet te spoelen na de kwalificatie in Abu Dhabi. Zijn team zette een stap terug, terwijl de concurrentie wel een stap voorwaarts maakte. Een keuze in de afstelling lag daaraan ten grondslag, zo verklaarde de teambaas, die stelt dat daardoor de banden het beter moeten volhouden op de zondag. Daarnaast zag hij ook een probleem bij Lewis Hamilton.

Na afloop van de kwalificatie kon Wolff bij Sky Sports weinig positiefs bedenken over de zaterdag in Abu Dhabi. 'Ik hoorde dat het vandaag Wereld Toilet-dag is, en vandaag was een dag om in het toilet te gooien. Ik denk dat we het werk niet voor elkaar kregen. Wij gingen achteruit en zij gingen vooruit', zo verwijst hij naar de verhouding met Ferrari, die met beide auto's voor de Zilverpijlen wist te kwalificeren.

Mercedes zag er op de vrijdag nog sterker uit dan Ferrari, maar een wijziging in de afstelling wierp het team iets terug. 'Wij gingen op een high downforce-afstelling met het oog op zondag en dat werkte niet vandaag', die aangeeft wel nog overwogen te hebben beide coureurs met een verschillende afstelling wat betreft de downforce te laten rijden. 'Ja, maar we moesten geloven dat het beter zou zijn voor de banden morgen.'

Remprobleem Hamilton

Niet alleen de snelheid was niet om over naar huis te schrijven, bij Hamilton deed zich nog een ander probleem voor. 'We hebben die rare remsplitsing, in elke kwalificatie starten ze de ronde en de remmen splitsen. Dus, de linker doet niet wat de rechter doet. Dat maakt de auto onrustig bij het remmen. Het is een groot probleem in de winter om op te lossen', aldus Wolff, die zijn team huiswerk meegeeft richting het nieuwe seizoen, waarin Mercedes weer hoopt mee te doen vooraan het veld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws