Wolff: 'Verstappen is Wheatley veel verschuldigd' Formule 1
Formule 1

Wolff: 'Verstappen is Wheatley veel verschuldigd'

Wolff: 'Verstappen is Wheatley veel verschuldigd'

Toto Wolff blikt in een nieuwe documentaire van Sky Sports terug op de titanenstrijd van Max Verstappen en Lewis Hamilton. Het seizoen van 2021 werd besloten in de laatste Grand Prix en volgens Wolff blijft het wedstrijdleider Michael Masi die de Nederlander de wereldtitel in de schoot geworpen heeft. Hij vindt het dan ook vervelend voor Verstappen dat hij zijn titel zo behaald heeft.

Na de seizoensfinale werd schande gesproken van het feit dat Red Bull Racing en Mercedes de wedstrijdleider beïnvloedden gedurende de laatste ronden. Van Red Bulls kant was het sportief directeur Jonathan Wheatley die dit poogde. 'Die heeft zijn werk gedaan', stelt de Oostenrijker, die later het fragment terug hoorde waarin de Brit Masi overtuigt om de safety car naar binnen te laten duiken. 'Hij heeft Masi omgepraat, niet alleen in Abu Dhabi, maar ook daarvoor. Verstappen is hem veel verschuldigd.'

Wolff over Masi

Het is duidelijk dat Wolff na afloop van het seizoen van 2021 geen fan is van Masi. Volgens hem heeft de Australiër Hamilton immers zijn achtste wereldkampioenschap gekost. 'Ik heb hem niet gesproken en ik wil hem ook nooit meer spreken. Zijn beslissingen waren onjuist en ik weet zeker dat hij er spijt van heeft.'

'De FIA had veel eerder in moeten zien dat er een probleem zat in de structuur van de wedstrijdleiding', vervolgt hij, deels de schuld leggend bij het motorsportorgaan zelf. Na het plotse overlijden van Charlie Whiting werd Masi als eindverantwoordelijke aangesteld. Deze rol bleek over meerdere schouders verdeeld te moeten worden.

Over de beslissingen van Masi in Abu Dhabi heeft Wolff het volgende te zeggen: 'Het is alsof je een voetbalwedstrijd speelt, het staat 1-0 voor het ene team en de scheidsrechter zegt: het team dat het volgende doelpunt maakt, wint. O ja, en we spelen zonder voetbalschoenen.' Met zijn metafoor probeert hij te belichten dat hij de keuzes in die laatste ronden van Abu Dhabi tegen de reglementen in vond gaan.

Meeleven met Verstappen

Verstappen heeft de titel van 2021 behaald en zal deze houden. Volledig terecht, stelt Wolff, die denkt dat het voor altijd een smet zal vormen op de prestatie. 'Ik leef mee met Verstappen. Hij heeft de titel verdiend, maar iedereen heeft het alleen maar over Abu Dhabi', concludeert de Mercedes-teambaas, die in dat opzicht dus baalt voor de stercoureur van de tegenpartij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws