Verstappen: 'Ze hebben Masi echt afgemaakt' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Ze hebben Masi echt afgemaakt'

Verstappen: 'Ze hebben Masi echt afgemaakt'

Max Verstappen denkt dat er zeer strenge maatregelen genomen zijn tegen Michael Masi na de seizoensfinale in Abu Dhabi. Bij Sky Sports gaat hij in op de laatste race van het 2021-seizoen, wat de wedstrijdleider voor rol speelde in deze wedstrijd en wat hij van het ingrijpen van de FIA vindt. Ook laat Red Bull Racing-teambaas Christian Horner zich kort uit over het voorval.

Verstappen wist in de laatste race van het afgelopen seizoen de wereldtitel naar zich toe te trekken. Dit deed hij door op een onverwachts moment zijn Red Bull naast de Mercedes van Lewis Hamilton te positioneren, nog vóór de twee rechte stukken van Yas Marina Circuit. 'Soms moet ik risico nemen en in de binnenbocht duiken, of een actie forceren', stelt de Nederlander, die eerder al toegaf de plek bewust uit te kiezen omdat hij wist dat hij zijn Britse rivaal daar zou verrassen.

'Uiteindelijk blijft dat mijn stijl. Zo heb ik meer races gewonnen dan dat ik er verloren heb', beargumenteert hij. Er werd in 2021 diverse keren felle kritiek geleverd op de rijstijl van de Limburger. Critici suggereerden met regelmaat dat hij in de eerste bocht van Grands Prix niet genoeg ruimte zou laten aan zijn rivaal, Hamilton.

Verstappen over Masi

Verstappen gaf op Circuit de Barcelona-Catalunya al aan dat hij het er niet mee eens is dat Masi een andere rol moet bekleden binnen de FIA. 'Je kan altijd blijven discussiëren over of het juist of onjuist was wat hij besloten heeft in Abu Dhabi, maar Masi heeft zich altijd ingezet voor het racen', vindt Verstappen, die denkt dat hij hart heeft voor de sport.

'Er zijn hele strenge maatregelen tegen hem genomen en ze hebben hem echt afgemaakt', vervolgt hij. Mercedes oefende gedurende de winterstop van 2021 druk uit op de FIA door te suggereren dat Hamilton niet wist of hij ook in 2022 actief zou blijven in de sport. Later zei Wolff erover dat er 'nooit twijfel heerste' over of Hamilton door zou gaan of niet.

Horner ziet Masi geen fouten maken

Red Bull-teambaas Horner, de enige teambaas die het na Abu Dhabi opnam voor Masi, zag de wedstrijdleiding geen fouten maken in de seizoensfinale: 'Het is niet dat hij zich niet aan de reglementen heeft gehouden. Hij heeft ze wellicht anders toegepast in die omstandigheden, maar hij heeft de reglementen niet verbroken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws