Horner in de wolken na contractverlenging Verstappen: 'Dit is fenomenaal voor ons' Max Verstappen
Max Verstappen

Horner in de wolken na contractverlenging Verstappen: 'Dit is fenomenaal voor ons'

Horner in de wolken na contractverlenging Verstappen: 'Dit is fenomenaal voor ons'

Max Verstappen heeft zijn contract bij Red Bull Racing verlengd. De regerend wereldkampioen blijft tot en met 2028 verbonden aan de Oostenrijkse renstal. Voor de korte termijn hopen Verstappen en zijn team de wereldtitel bij Red Bull te houden. Christian Horner is vanzelfsprekend blij dat hij de Nederlander ook voor de lange termijn nog bij de renstal heeft.

Tijdens de laatste race van het vorige seizoen in Abu Dhabi wist Verstappen beslag te leggen op de wereldtitel. Vlak nadat de coureur over de eindstreep was gekomen, en nadat Alexander Albon schreeuwend op de boordradio kwam, maakte Verstappen direct zijn intenties duidelijk. 'Laten we dit nog tien of vijftien jaar samen doen', zei de rijder over de boordradio. Zes van die vijftien jaar ligt de coureur in ieder geval vast.

De contractverlenging was tijdens de winter één van de prioriteiten van Red Bull. Horner is dus blij dat er een overeenstemming is bereikt tussen de twee partijen. 'Dat Max tot en met 2028 blijft, laat zien wat de intenties van hem en Red Bull zijn', zegt de teambaas in een video van Red Bull. 'Er is wederzijdse toewijding en geloof in wat we kunnen bereiken. Er is geen betere manier om het nieuwe seizoen af te trappen dan met deze verlenging. Het is fenomenaal voor ons dat hij heeft bijgetekend.'

Verstappen blijft Red Bull trouw ondanks reglementswijzigingen

Dit seizoen heeft de Formule 1 te maken met reglementswijzigingen. Deze hebben vooral betrekking op de aerodynamische structuur. In 2026 gaat een ander motorreglement in. 'De komende jaren vormen een spannende periode met de nieuwe technische reglementen. Het is belangrijk dat we deze optimaliseren. In 2026 rijden we met een nieuwe motor van Red Bull Powertrains in de auto.'

Het is nog maar de vraag of Red Bull daadwerkelijk zelf de krachtbron in elkaar gaat zetten. Porsche heeft er ook wel oren naar om een samenwerking aan te gaan met de Oostenrijkse renstal. Een ding is zeker: Verstappen is van de partij. 'Het is heel erg belangrijk voor ons om vastigheid te hebben. Daar hebben we altijd onze zinnen op gezet. Dat we Max voor de lange termijn en tijdens de transitie nog bij ons hebben, is voor ons geweldig', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws