Wolff zag Mercedes meedoen om pole: 'We konden niet tippen aan Verstappen' Formule 1
Formule 1

Wolff zag Mercedes meedoen om pole: 'We konden niet tippen aan Verstappen'

Wolff zag Mercedes meedoen om pole: 'We konden niet tippen aan Verstappen'

Toto Wolff denkt dat Mercedes zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico niet kon tippen aan Max Verstappen. De teambaas van de Zilverpijlen zag hoe de coureur van Red Bull Racing George Russell op drie tienden zette om poleposition te pakken. Lewis Hamilton start als derde, maar Wolff ziet nog genoeg kansen voor zondag.

'We hadden een topauto in VT3, maar de omstandigheden veranderden een beetje en toen werden de marges kleiner aan de top', vertelt de Oostenrijkse topman in een persbericht. 'Gedurende de sessie konden we niet tippen aan Verstappen in het stadiongedeelte, maar de ronde van George was net zo goed totdat hij zich verremde in bocht 12.'

Wolff is wel optimistisch over de kansen van Russell en Hamilton voor de Grand Prix. 'We zitten in een goede uitgangspositie en er zijn kansen voor de race. We brachten onze laatste update mee naar Austin en die werkt goed. Daarnaast zijn we dit jaar op ons best met afstellingen bedoeld voor hoge downforce. Dus langzaamaan klimmen we naar boven.'

Mercedes sterk in Mexico

Mercedes heeft vooralsnog een goed weekend achter de rug op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Zo waren ze tijdens de tweede en derde vrije training de snelsten. In de kwalificatie moesten Russell en Hamilton hun meerdere erkennen in polesitter Verstappen, maar de geschiedenis leert dat de Duitse renstal meestal beter voor de dag komt op de zondag. Het belooft een spannende strijd te worden wanneer de lichten om 21:00u Nederlandse tijd uitgaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws