Marko verrast door snelheid van Mercedes: 'Ze zaten dichterbij dan we dachten' Formule 1
Formule 1

Marko verrast door snelheid van Mercedes: 'Ze zaten dichterbij dan we dachten'

Marko verrast door snelheid van Mercedes: 'Ze zaten dichterbij dan we dachten'

Dr. Helmut Marko is onder de indruk van de kwalificatie van Max Verstappen, die hard moest trappen om zijn concurrenten van Mercedes voor te blijven. In Q2 waren zowel Lewis Hamilton, als George Russell sneller met een minimaal verschil, iets dat Marko niet zag aankomen. In Q3 wist de Nederlander toch een groot gat te slaan en kon de coureur van Red Bull Racing er met de poleposition vandoor.

In de eerste twee rondes van de kwalificatie leek het erop dat één van de Mercedessen de poleposition zou gaan pakken. Volgens Marko iets dat een beetje onverwacht was voor de Oostenrijkse renstal. 'Ze zaten dichterbij dan we dachten', geeft de consultant van Red Bull toe, geciteerd door Speedweek. Met de derde vrije training was er echter wel een vermoeden dat Mercedes een goede kwalificatie tegemoet ging.

'Natuurlijk hielden we rekening met Mercedes nadat ze beide auto's vooraan hadden in de derde vrije training, maar we vermoedden dat Mercedes niet op dezelfde hoeveelheid brandstof reed als wij. Wij dachten: bluffen ze of niet?', vertelt Marko. Volgens de 79-jarige had het in Q3 eigenlijk nog een stuk spannender kunnen zijn. 'Als Russell zijn laatste ronde optimaal had gereden, was het gat kleiner geweest.'

Marko: 'We kunnen tevreden zijn met de voorsprong'

De Brit reed uiteindelijk niet perfect, waardoor Verstappen een gat van drie tienden kon slaan richting de Mercedes-coureur. Iets dat Marko een enorme prestatie vindt. 'Max heeft uitstekend werk geleverd', vertelt de consultant. 'Behalve in de tweede sector', voegt hij eraan toe, want daar wist Verstappen niet de snelste sectortijd neer te zetten, maar in de andere twee sectoren wel.

'Met zo'n dicht bijelkaar liggend prestatieniveau kunnen we tevreden zijn met een voorsprong van drie tienden op het einde', vertelt Marko. De Mercedessen staan uiteindelijk achter Verstappen, maar die auto's had de consultant niet zien aankomen. 'Eigenlijk hadden we eerder Ferrari verwacht', eindigt hij, wetende dat de Nederlander met een voordeel de race kan beginnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws