Wolff ziet Alonso als voorbeeld voor Hamilton: 'Verlegt grenzen in termen van leeftijd' Formule 1
Formule 1

Wolff ziet Alonso als voorbeeld voor Hamilton: 'Verlegt grenzen in termen van leeftijd'

Wolff ziet Alonso als voorbeeld voor Hamilton: 'Verlegt grenzen in termen van leeftijd'

Toto Wolff denkt dat Fernando Alonso bewijst dat Lewis Hamilton nog zeker een aantal jaar kan racen in de Formule 1. In september liet de Brit weten dat hij nog wel een aantal jaar door wil in de koningsklasse. Het contract van de coureur loopt eind 2023 af, wanneer hij 38 is en de teambaas van Mercedes hoopt dat de coureur daarna wil verlengen.

Wolff verwacht dat Hamilton zeker nog zal kunnen racen in zijn veertiger jaren, zoals andere topatleten ook al hebben gedaan. 'Je kunt zien dat de atleten van vandaag de grenzen verleggen in termen van leeftijd', vertelt de teambaas van Mercedes, geciteerd door RaceFans. 'Voor mij presteert Fernando op een zeer hoog niveau. En als je kijkt naar, wat mij betreft, de beste atleet ter wereld, Tom Brady (American football-speler, red.), hij wordt getackeld, gooit een bal en hij is 45 jaar oud.'

Ook Hamilton zou dat bij wijze van spreken kunnen doen volgens Wolff. 'Zolang je voor jezelf blijft zorgen en je cognitieve zintuigen ontwikkelt, denk ik dat hij nog veel meer jaren in zich heeft en ik ben er vrij zeker van dat dat het geval zal zijn hier in het team', verklaart de Oostenrijker, doelend op de toekomst van de coureur bij Mercedes.

Wolff: 'Belangrijk om te praten over zijn rol als ambassadeur'

Hamilton en Wolff hebben nog niet gesproken over de carrière van de zevenvoudig wereldkampioen na 2023 en over een mogelijke contractverlenging. 'We zijn nog niet begonnen met praten', zegt hij. 'We willen het seizoen definitief afsluiten en dan proberen om in de winter wat rust te vinden, zoals we de vorige keer hebben gedaan', vertelt de teambaas.

Wolff hoopt in ieder geval dat Hamilton nog lange tijd betrokken wil blijven bij Mercedes. 'Hij is nu veel meer dan een coureur voor ons. Hoewel we het niet hebben over het einde van zijn carrière, is het ook belangrijk om te praten over zijn rol als ambassadeur voor Mercedes en de vele sponsors die we hebben en de implicatie die hij kan hebben in ons bredere universum', vertelt de teambaas. In ieder geval komt er vooralsnog niemand anders in aanmerking voor de plek van Hamilton. 'Het is honderd procent zijn stoeltje', eindigt Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws