Honda en Red Bull bevestigen verlengde samenwerking na 2021 Formule 1
Formule 1

Honda en Red Bull bevestigen verlengde samenwerking na 2021

Honda en Red Bull bevestigen verlengde samenwerking na 2021

Red Bull Racing en Honda zetten hun samenwerking na 2021 voort. In een persbericht maakt het Japanse automerk dit bekend. Hoewel ze geen motoren meer zullen produceren voor het team zal Honda op diverse andere vlakken nauw betrokken blijven bij Red Bull. Zo dragen ze hun steentje bij aan het F1-project, het juniorenprogramma van de Oostenrijkers en behouden ze gedeelde marketingactiviteiten.

In hetzelfde persbericht bevestigt Honda dat Red Bull vanaf 2022 gebruik mag blijven maken van Honda's intellectual property. Hiermee doelen ze op onder meer het ontwerp van de krachtbron, dat overgenomen zal worden door Red Bull Powertrains. De huidige motorpartners zullen daarnaast technische ondersteuning blijven bieden aan Red Bull in 2022, om vervolgens in 2023 haar handen van het project af te trekken.

Deze technische ondersteuning bestaat uit het bouwen van de 2022-krachtbronnen, en operationele assistentie op en naast het circuit. Vanaf 2023 zal de productie en onderhoud van de motoren bij Red Bull en AlphaTauri komen te liggen. Daarnaast zullen werknemers van Honda Racing Development UK door Red Bull overgenomen worden en aan de slag gaan bij het nieuwe Red Bull Powertrains-project.

Honda-junioren bij Red Bull en marketingactiviteiten

Yuki Tsunoda is het meest recente voorbeeld van een Honda-junior die zijn weg naar de F1 wist te vinden via Red Bull. In de toekomst wil Honda dit vaker voor elkaar zien te krijgen. Bij Honda heet het juniorenprogramma het Honda Formula Dream Project. Dit juniorenteam zal dus nauw samen blijven werken met het juniorenprogramma van Red Bull om zo jong talent vanuit Japan de kans te geven in de koningsklasse.

Tenslotte blijven de twee bedrijven op marketinggebied samenwerken, met het doel om Honda's betrokkenheid in diverse autosportklassen te benadrukken. Daarvoor hebben ze de HRC-tak (Honda Racing Corporation, red.) opgezet die zich zal ontfermen over hoe het merk in de sport gerepresenteerd wordt, terwijl deze tak van het bedrijf tevens alle bovenstaande operationele punten rondom Red Bull Powertrains op zich zal nemen.

Horner reageert op Honda-nieuws

'Red Bulls samenwerking met Honda is ontzettend succesvol geweest. Hoewel onze samenwerking binnen de F1 verandert, willen allebei de partijen niet dat daarmee de relatie doodbloedt', meldt Red Bull-teambaas Christian Horner, die verheugd is met het feit dat Red Bull en Honda op diverse vlakken verbonden blijven na 2021. 'Ons ambitieuze Red Bull Powertrain-project zal dus ondersteund worden bij Honda, op technisch en operationeel gebied. Dit zal verzekeren dat de transitie naar onze eigen productie vlekkeloos verloopt.'

'Net zo spannend is het nieuws dat de relatie tussen Honda en Red Bull op diverse andere vlakken versterkt wordt. Er komt weliswaar een einde aan Honda's huidige activiteiten binnen de F1, maar samen gaan we een nieuwe en fascinerende reis tegemoet', concludeert de Brit. Red Bull zal dus op technisch gebied op veel steun van haar huidige motorfabrikant kunnen rekenen. In 2023 lijken alle Honda-werknemers van het project definitief over te stappen en onder contract te staan bij Red Bull.

Honda-topman Koji Watanabe biedt extra inzicht: 'Ik ben blij dat we een deal hebben weten te sluiten omtrent de IP-rechten voor de krachtbron. Zo kan Honda haar steentje bij blijven dragen aan de racewereld.' Momenteel wordt gewerkt aan de structuur van HRC zodat Honda bij vertrek aan het einde van het jaar definitief in staat is om het stokje over te dragen aan Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws