Sainz ziet weinig nadelen van gridstraf: 'Je hebt een nieuwe motor' Formule 1
Formule 1

Sainz ziet weinig nadelen van gridstraf: 'Je hebt een nieuwe motor'

Sainz ziet weinig nadelen van gridstraf: 'Je hebt een nieuwe motor'

Carlos Sainz treurt niet om de gridstraf die hij moet incasseren voor de Grand Prix van Turkije. De Ferrari-coureur vangt de race wegens een motorwissel aan vanaf P20, maar ziet vooral voordelen. Hij heeft immers een nieuwe motor in zijn bolide.

'Het voelt niet slecht', maakt Speedweek op uit de woorden van Sainz. 'Want je rijdt dit weekend met een verse motor en die heeft hopelijk meer vermogen en kan die het team helpen met de ontwikkeling.'

Sainz treurt dan ook niet om zijn laatste startplaats in Turkije. 'Ik kan niet heel erg teleurgesteld zijn. Het is natuurlijk jammer dat ik dan achteraan moet starten, maar dat deed ik de afgelopen jaren wel vaker en toen maakte ik toch wat plekken goed.' Eén van die races is de Braziliaanse Grand Prix van 2019, toen Sainz nog voor McLaren reed. De Spanjaard ving die race achteraan aan, maar werd toch derde. Hij kwam weliswaar als vierde over de meet, maar vanwege een tijdstraf van Lewis Hamilton mocht hij toch een podiumtrofee in ontvangst nemen.

Door de motorwissel heeft Sainz nu dezelfde motor als teamgenoot Charles Leclerc. De Monegask pakte tijdens de Russische Grand Prix al de daarmee gepaarde gridstraf en startte die races vanaf P19. Hoewel hij opklom naar een nette puntenfinish, zorgde de regen en een te late bandenwissel ervoor dat hij Rusland met lege handen verliet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws