Gasly ontvangt dubbele straf en ziet goede startpositie in rook opgaan, Russell ontsnapt Formule 1
Formule 1

Gasly ontvangt dubbele straf en ziet goede startpositie in rook opgaan, Russell ontsnapt

Gasly ontvangt dubbele straf en ziet goede startpositie in rook opgaan, Russell ontsnapt

Pierre Gasly zette vandaag in Spanje de vierde tijd neer in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje, maar mag morgen niet vanaf die plek van start gaan. De Fransman reed zijn collega's meerdere keren in de weg, en wordt daar door de stewards dubbel voor gestraft. Gasly valt daardoor terug van de vierde tot de tiende positie.

Gasly reed in het eerste deel van de kwalificatie eerst in de weg bij Ferrari-coureur Carlos Sainz, en niet veel later herhaalde hij dat kunstje in bocht vier bij Max Verstappen. Aston Martin-coureur Fernando Alonso zag het moment met Verstappen al gebeuren en voorspelde via de boordradio al een gridstraf van drie plekken voor zijn vervanger bij Alpine. De Spanjaard kreeg gelijk, en ook voor het incident met Sainz ontving Gasly drie plekken straf, waardoor de totale straf op zes plekken uitkomt.

Gasly lijkt daarmee de hoop op een herhaling van het podium van teamgenoot Esteban Ocon in Monaco op te kunnen geven. De zes coureurs die profiteren van de straf van Gasly zijn Lewis Hamilton, Lance Stroll, Esteban Ocon, Nico Hülkenberg, Fernando Alonso en Oscar Piastri. Gasly staat al langere tijd in de buurt van de twaalf strafpunten, waarmee hij een Grand Prix geschorst zou worden, maar de stewards kozen ervoor om geen strafpunten uit te delen, waardoor Gasly nog niet voor een raceschorsing hoeft te vrezen.

Russell ontloopt straf

Opvallend genoeg ontvangt George Russell geen straf. De Brit reed op het rechte stuk de voorvleugel van teamgenoot Hamilton kapot, maar ondanks dat het incident van Russell wel in contact resulteerde, en de incidenten van Gasly niet, handelt de FIA het in het geval van Russell af met een formele waarschuwing aan team en coureur. Volgens de FIA week Russell enkel uit voor de voor hem rijdende Carlos Sainz.

Verstappen de uitgesproken favoriet na zijn poleposition! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws