Zhou blij dat hij weg is bij Alpine: 'Anders zou ik ook vastzitten, net als Oscar nu' Formule 1
Formule 1

Zhou blij dat hij weg is bij Alpine: 'Anders zou ik ook vastzitten, net als Oscar nu'

Zhou blij dat hij weg is bij Alpine: 'Anders zou ik ook vastzitten, net als Oscar nu'

Guanyu Zhou heeft in de afgelopen dagen de chaos rondom Alpine goed gevolgd, als oud-coureur van de renstal. De coureur van Alfa Romeo is - na de soap met Oscar Piastri - tot de conclusie gekomen dat hij de juiste keuze heeft gemaakt om Alpine te verlaten. Als hij was gebleven, had hem mogelijk eenzelfde lot te wachten gestaan.

Zhou zag met lede ogen toe hoe het er deze week bij Alpine aan toe ging, zei hij tegen RACER.com. Fernando Alonso kondigde afgelopen maandag zijn vertrek aan bij Alpine. Het team was er als de kippen bij om de talentvolle coureur Piastri te presenteren als zijn opvolger, maar daar moest Piastri zelf niks van hebben. De Australiër ontkende de deal voor een stoeltje in 2023.

Vrijheid

Eind 2021 gingen Zhou en Alpine uit elkaar. Dat ging er een stuk makkelijker aan toe dan nu met Piastri, de Formule 2-kampioen van 2021: 'Ik werd helemaal vrijgelaten.' Zhou is érg blij dat hij kon gaan en staan waar hij wilde: 'Als ik nog een jaar bij Alpine had, zou ik een soort van vastzitten, net als nu met Oscar het geval is.'

Zhou rijdt nu dus als rookie voor Alfa Romeo, naast de ervaren Valtteri Bottas. 'Ik heb het gevoel dat hier een kans lag, dus ik ben ervoor gegaan en ik denk dat het een heel goede beslissing was.' Bottas pakte voor de zomerstop 46 punten, Zhou staat slechts op 5 punten in het WK-klassement. De hoogste eindklassering van de Chinees tot nu toe is P8 in Canada.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws