Soap tussen Piastri en Alpine duurt voort: 'Ik rij volgend jaar niet voor Alpine Formule 1
Formule 1

Soap tussen Piastri en Alpine duurt voort: 'Ik rij volgend jaar niet voor Alpine

Soap tussen Piastri en Alpine duurt voort: 'Ik rij volgend jaar niet voor Alpine

De soap tussen Oscar Piastri en Alpine kent maar geen einde. Nadat Alpine dinsdag bekend maakte dat de Australiër Fernando Alonso zou gaan vervangen, laat Piastri nu zelf weten dat hij komend seizoen niet rijdt voor het Franse raceteam. Volgens de huidig Formule 2-kampioen heeft hij geen contract getekend voor 2023 met Alpine, terwijl het team beweerde dat de 21-jarige coureur nog een contract had.

Alpine bracht een persbericht naar buiten dat Piastri komend seizoen het zitje naast Esteban Ocon zou krijgen. Daarmee leek er een einde aan de soap tussen Alpine, Piastri en McLaren te komen. Piastri is dit seizoen reservecoureur bij zowel McLaren als Alpine. De Alpine-junior leek lange tijd naar Williams te gaan, maar had zelf geen interesse.

Nadat maandag Alonso zijn vertrek naar Aston Martin aankondigde, kwam er een zitje vrij. De Australiër leek de gedoodverfde kandidaat om de Spanjaard te vervangen, totdat het gerucht verscheen dat hij een deal met McLaren zou hebben. De Formule 2-kampioen zou namelijk azen op het zitje van landgenoot Daniel Ricciardo. Teambaas Otmar Szafnauer vertelde desgevraagd aan Motorsport.com dat de 21-jarige coureur gewoon een contract had voor volgend seizoen, met de optie voor nog een seizoen bij Alpine

Piastri ontkent een contract te hebben voor 2023 bij Alpine

Piastri zelf ontkent dat nu. De reservecoureur van Alpine en McLaren laat weten: 'Ik begrijp dat, zonder mijn toestemming, Alpine een persbericht naar buiten heeft gebracht dat ik volgend seizoen voor hen rijd. Dit is niet waar en ik heb geen contract getekend met Alpine voor 2023. Ik zal volgend seizoen niet rijden voor Alpine.' De vraag is nu waar Piastri dan wel gaat rijden, aangezien McLaren nog geen reactie heeft gegeven. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws