Domenicali hoopt dat Vettel in F1 blijft: 'Ik zou hem hier graag verwelkomen' Formule 1
Formule 1

Domenicali hoopt dat Vettel in F1 blijft: 'Ik zou hem hier graag verwelkomen'

Domenicali hoopt dat Vettel in F1 blijft: 'Ik zou hem hier graag verwelkomen'

Sebastian Vettel zwaait na dit seizoen af als Formule 1-coureur. Na zestien seizoenen, 53 zeges en vier wereldtitels vindt de Duitser het tijd om te stoppen als topcoureur. Maar als het aan F1-topman Stefano Domenicali ligt, blijft Vettel verbonden aan de sport. Domenicali ziet een rol in de organisatie van de F1 wel weggelegd voor Vettel.

Tegen Sport Bild is Domenicali hoopvol, maar ook realistisch: 'Als hij interesse heeft om onderdeel van ons systeem te worden en onze aanpakken bij elkaar passen, dan zou ik hem hier natuurlijk graag verwelkomen. Maar we weten ook dat hij na dit seizoen tijd wil om alles op een rijtje te zetten en van de tijd met zijn gezin wil genieten.'

Maar dát Domenicali hem in de sport wil houden, is duidelijk. De topman heeft dan ook al gesproken met Vettel over een mogelijke toekomst in de F1: 'We hebben onder andere gesproken over zijn besluit en de toekomst. Sebastian zal altijd verbonden blijven aan aan de Formule 1 en natuurlijk willen we graag dat die connectie in de toekomst duidelijk aanwezig blijft.'

Good guy Seb

Vettel houdt zich graag bezig met zaken als klimaatverandering en duurzaamheid, maar ook maatschappelijke kwesties als bijvoorbeeld homorechten. Momenteel rijdt de viervoudig wereldkampioen voor Aston Martin, na vier kampioenschappen bij Red Bull Racing en een periode bij Ferrari. Volgend seizoen wordt het stoeltje van Vettel bij Aston Martin overgenomen door Fernando Alonso. Vettel gaat de zomerstop in met zestien WK-punten, een stuk meer dan teamgenoot Lance Stroll (vier).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws