VeeKay mist Grand Prix van Road America vanwege sleutelbeenbreuk IndyCar
IndyCar

VeeKay mist Grand Prix van Road America vanwege sleutelbeenbreuk

VeeKay mist Grand Prix van Road America vanwege sleutelbeenbreuk

Rinus 'VeeKay' van Kalmthout zal de IndyCar Grand Prix van Road America missen vanwege een sleutelbeenbreuk. De Nederlandse coureur, die afgelopen weekend in Detroit nog naar zijn tweede podium van het jaar reed, was betrokken bij een incident tijdens een training op de fiets. VeeKay heeft een operatie ondergaan, maar zal voorlopig nog rust moeten houden.

Navraag door F1Maximaal bij de persvoorlichter van VeeKay heeft opheldering over de situatie opgeleverd, nadat men vlak na het ongeval nog in het duister tastte. 'Rinus is dinsdagavond geopereerd. Hij krijgt geen toestemming om te starten op Road America. Stel dat het een "mooie" breuk was, kon hij misschien wel rijden. Maar in dit geval zal hij niet eerder weer kunnen rijden dan Mid-Ohio.'

Het raceweekend op Mid-Ohio staat gepland in het weekend van 2-4 juli. Het is de eerstvolgende race na de Grand Prix van Road America. Het betekent dat, in het geval van een goede revalidatie, de schade in het kampioenschap beperkt zal blijven voor VeeKay. Echter, het circuit van Road America is een favoriet van de Nederlander en het is teleurstellend voor hem dat hij deze stop moet missen.

VeeKay volop in gevecht

VeeKay bezet momenteel een indrukwekkende vijfde plaats in het klassement. De coureur uit Hoofddorp heeft 243 punten verzameld en heeft daarmee nog ruim zicht op klassementsleider Patricio O'Ward, die 299 punten op zijn naam heeft. VeeKay brak eerder dit jaar zijn wijsvinger bij een crash in een trainingssessie voor de Indy 500.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws